اخبار کانون | 06 آگوست، 2019

اعضای هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان در نشست خبری با اصحاب رسانه، بر فعالیت آزادانه و طرح مطالب بدون دغدغه تأکید کردند.

نشست خبری اعضای هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان به مناسبت روز خبرنگار، روز دوشنبه 14 مرداد در سالن کنفرانس اتاق بازرگانی گرگان با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

در این نشست، رییس کانون وکلای دادگستری گلستان با بیان اینکه «انتقاد و بیان آزاد مطالب، حق خبرنگاران است» اظهار کرد: از نگاه ما در کانون وکلا خبرنگاران آزاد هستند انتقاد کنند حتی اگر در مواردی جای تخریب با انتقاد عوض شود؛ ما معتقدیم باید تحمل پذیرش مطالب عنوان شده را تمرین کنیم.
رضا سلیمانی بیان کرد: رسانه ها ناظر و واسطه عمومی هستند که همواره شکاف بین حکومت و شهروندان به واسطه آنها و نهادهای مدنیِ مستقل پُر می شود و این امر در توسعه پایدار بسیار حائزاهمیت است از این رو امیدواریم به سمتی برویم که مقوله آزادی و ضدّ فساد بودنِ مطبوعات تقویت شود.
وی با بیان اینکه «نمی توان نقش رسانه ها را در تأثیرگذاری بر افکار عمومی، ایجاد تحولات سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و… انکار کرد» افزود: در شرایطی که احزاب در جامعه ما به صورت واقعی وجود نداشته و فعالیت نمی کنند و نهادهای مدنی مستقل نیز کم هستند وظیفه و نقش رسانه ها برجسته تر می شود.
سلیمانی اضافه کرد: ممکن است هر یک از خبرنگاران گرایش های سیاسی داشته باشند اما در فعالیت رسانه ای مهم این است که اصول آزادی و تحمل نظرات مخالف را داشته و اخلاق حرفه ای را رعایت کنند.
رییس کانون وکلای دادگستری گلستان با اشاره به امضای تفاهم نامه فی مابین این کانون و خانه مطبوعات استان، یادآور شد: با توجه به نقش و برخی کارکردهای مشابه کانون وکلا و رسانه در امر آموزش و دفاع از حقوق شهروندان معتقدیم رسانه ها باید قوی باشند.
سلیمانی مشکلات رسانه های محلّی را بیشتر از رسانه های ملّی برشمرد و اظهار کرد: برداشت ما این است اگر مطبوعات محلی بتوانند به مسایل و دغدغه های محل استقرار خود بیشتر توجه و برنامه منسجمی نیز برای پیگیری آنها داشته باشند موثرتر خواهند بود.
وی تأکید کرد: قوی شدن پیوندهای درون صنفی رسانه های استان و تقویت ارتباط این صنف با نهادهای مدنی مستقل، در ماندگاری آن رسانه ها و توسعه تأثیرگذار خواهد بود.


در ادامه این نشست، آنه محمد شاه نظری عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان گفت: همانگونه که وظایف و نقش رسانه و کانون وکلا تشابه های زیادی با هم دارد برخی چالش های موجود در این حوزه نیز با یکدیگر مشابه است و این امر می تواند باعث استحکام روابط بین این دو مجموعه بیش از پیش شود.


همچنین حمیدرضا مومن دیگر عضو هیأت مدیره این کانون، بیان کرد: وکلا و خبرنگاران هر دو باید حق طلب، حق گو و باشهامت باشند و در راستای وظایفی که بر عهده دارند به دور از تهمت، افترا و کینه توزی گام بردارند.


علی طالع زاری
نیز اظهار کرد: از آنجا که در امر اطلاع رسانی و خبر، مورد انتقاد واقع شدنِ یک طرف، یک جناح یا حوزه ای از سوی رسانه ها، امری بدیهی است از این رو بهتر آن است این مسایل در محاکم قضایی مورد پیگیری قرار نگیرد زیرا این امر با آزادی رسانه ها و مقوله اطلاع رسانی منافات دارد.
وی با اشاره به نقش رسانه ها در کمک به اجرای عدالت، پیشگیری از وقوع جرم، بهداشت حقوقی جامعه و… بیان داشت: در نظریات جدید جرم شناسی نیز به رسانه به عنوان ضلع چهارم دستگاه عدالت کیفری توجه جدّی شده است و امیدواریم در جامعه ما نیز رسانه ها با آزادی عمل بیشتری در کنار سازمان های مردم نهاد، مترقی و پیشرو باشند.


در این جلسه، رییس کمیسیون روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گلستان عنوان کرد: اگر آزادی کامل مطبوعاتی وجود داشته باشد، رسانه ها بدون ترس و واهمه از عواقب خبری که درج می کنند می توانند به راحتی چشم و گوش جامعه باشند.
حسین رفعتی افزود: پاشنه آشیل جامعه ای که دچار فساد گسترده می شود نداشتن رسانه آزاد است و امیدواریم در مسیری گام برداریم که رسانه نقل هر شخص حقیقی و حقوقی را در هر سطحی بدون ترس و فشار مطرح کند.

«روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گلستان»


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به کانون وکلای دادگستری گلستان می‌باشد.