اخبار کانون | 07 آگوست، 2019

اعضای هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان در نشست خبری با اصحاب رسانه:
طرح جامع آموزش و پذیرش وکالت پای لنگان عدالت را ضعیف تر می کند


اعضای هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به دو طرح در دست بررسی وکالت در مجلس شورای اسلامی، عنوان داشتند؛ طرح جامع آموزش و پذیرش وکالت در صورت تصویب، پای لنگان عدالت را ضعیف تر خواهد کرد.

در این نشست، رییس کانون وکلای دادگستری گلستان با بیان اینکه «طرح جامع آموزش و پذیرش وکالت، از نگاه ما نمایشی و غیرکارشناسی است» اظهار کرد: این طرح با حدود 80 امضا، طرحی غیرکارشناسی است که با شعارهای عامه پسند در حال جمع آوری دیدگاه ها و نظرات است و ما عقیده داریم در صورتی که نمایندگان مجلس بنا به هر دلیلی آن را بپذیرند پای لنگان عدالت را ضعیف تر خواهند کرد.
رضا سلیمانی بیان کرد: نمایندگان مجلس و مردم باید بدانند بانی این طرح کسی است که حتی با دارابودن دکترای حقوق، در آزمون وکالت استان گلستان هم موفق نبوده است.
وی افزود: تا جایی که قانون و شأن ما به ما اجازه دهد در مقابل این طرح مقاومت می کنیم تا حقوق شهروندان دستخوش مسایلی نشود که اعتقادی به آن نیست.
سلیمانی با اشاره به طرح اصلاح مقررات وکالت اضافه کرد: این طرح نیز که در دستور کار کمیسیون حقوقی مجلس قرار دارد طرحی است حداقلی که بر اساس نیازهای روز جامعه و درنظرگرفتن محدودیت های موجود، کارشناسی شده است و بلندپروازانه تنظیم نشده و کانون های وکلا با آن موافق اند.

شهروندان آگاه و مطالبه گر باشند
رییس کانون وکلای دادگستری گلستان در ادامه به بیان مقوله حقوق شهروندی پرداخت و اظهار کرد: با عنوانِ موضوعِ حقوق شهروندی، آنچه در وهله اول به ذهن متبادر می شود نقش موثر کانون های وکلا در اجرای آن می تواند باشد زیرا دولت به تنهایی نمی تواند از عهده ی اجرای آن برآید.
سلیمانی با اشاره به نشست روسا و نمایندگان کانون های وکلای دادگستری کشور با رییس جمهور و پیشنهاد کانون وکلای گلستان در استفاده از ظرفیت کانون های وکلا در اجرای این طرح، بیان کرد: ما معتقدیم اگر مردم به حقوق خود واقف باشند به نفع کل جامعه است. شهروندان باید آگاه و مطالبه گر باشند و این آگاهی و مطالبه گری نسبت به حقوق خود را باید از سنین پایه بیاموزند.

هرگونه دخالت در امر وکالت و مشاوره حقوقی، جرم است
رییس کانون وکلای دادگستری گلستان در ادامه، در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری مهر درخصوص فعالیت موسسات مشاوره حقوقی اظهار کرد: بر اساس ماده 55 قانون وکالت، عنوان “مشاوره حقوقی” را اختیار کردن و هرگونه دخالت در امر وکالت و مشاوره حقوقی جرم محسوب می شود. از این رو، از نگاه ما موسساتی که به اشتباه مجوز فعالیت به عنوان موسسه مشاوره حقوقی را از اداره ثبت شرکت ها دریافت می کنند غیرقانونی و مضر به حال شهروندان هستند.
سلیمانی اضافه کرد: یکی از فعالیت های اصلی این موسسات این است که برای مراجعین وکیل می گیرند اما سوال این است آیا وکلا پنهان یا زیرخاکی هستند که این موسسات بیایند و آنها را برای مردم انتخاب کنند؟ دیگر آنکه، در عمل چه نظارتی بر فعالیت آنها می شود؟ از این رو به شهروندان توصیه می شود به جایی مراجعه کنند که ضمن داشتن مجوز قانونی، امکان نظارت بر فعالیت آنها و در صورت بروز مشکل یا تخلفی، امکان شکایت و رسیدگی نیز وجود داشته باشد.

رفتن به سمت صلح و سازش یک فرهنگ است
سلیمانی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عدم تمایل وکلا به صلح و سازش در پرونده ها، گفت: قاطبه وکلا به صلح و سازش اعتقاد دارند، ممکن است که تعداد کمی نیز به این مقوله اعتقادی نداشته باشند اما اینکه بگوییم تمام وکلا به دنبال صلح و سازش نیستند را به هیچ وجه قبول ندارم. رفتن به سمت صلح و سازش یک فرهنگ و نیازمند شرایط، لوازم و مقدماتی است؛ مهم اصحاب دعوی هستند که بایستی پیشنهاد صلح و سازش را بپذیرند و به آن اعتقاد داشته باشند.
وی با بیان اینکه «صلح و سازش کار آسانی نیست»، افزود: باید مدنظر داشت وکیل با دادن اولین پیشنهاد صلح و سازش در مظان اتهام ناجوانمردانه ای قرار می گیرد و همین موضوع باعث می شود تا رغبت برای صلح و سازش از سوی وکلا کمتر باشد.
رییس کانون وکلای دادگستری گلستان با اشاره به جایگاه صلح و سازش در قراردادها، عنوان کرد: باید به این نکته که، صلح و سازش به ما شأن و شرافت می دهد تا چند موضوع منفی از طرفین دور شود، کار کنیم در حالی که در این زمینه مشکل داریم.
وی درخصوص صداقت در امر وکالت، یادآور شد: این موضوع ربط مستقیم به فرهنگ هر جامعه دارد و اینکه گفته شود قشری خاص در کار خود صداقت ندارند صحیح نیست.

شرافت وکالت، دفاع از حقوق مردم است
سلیمانی با بیان اینکه «وکلا به هیچ وجه نباید قول نتیجه را به ارباب رجوع بدهند» به شهروندان توصیه کرد، قول قطعی نتیجه در پرونده را از هیچ وکیلی نپذیرند.
رییس کانون وکلای دادگستری گلستان در ادامه گفت: هر فردی، با هر عقیده ای، در هر جایی، در مظان اتهام قرار گیرد شرافت وکالت می گوید او حقوقی دارد که وظیفه وکیل دفاع از این حقوق است.

در ادامه این نشست…
آنه محمد شاه نظری عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان گفت: متأسفانه آنان که در تلاش برای تصویب طرح جامع وکالت هستند با تشکیل کمپینِ حذف ظرفیت، کانون های وکلا را متهم به انحصارگرایی و عدم نظارت قانون بر کار این مجموعه می دانند این در حالی است که قانونگذار تعیین ظرفیت هر استان را به کسانی داده که خود در این امر دخیل اند؛ روسای کل دادگستری هر استان، دادگاه انقلاب و کانون وکلای دادگستری استان که با آگاهی از نیازهای موجود در هر استان این ظرفیت را تعیین می کنند ضمن آنکه تمامی کانون های و وکلای دادگستری کشور با نظارت قوه قضائیه فعالیت دارند.
حمیدرضا مومن دیگر عضو هیأت مدیره این کانون، بیان کرد: برای آزمون کارآموزی وکالت امسال، تعداد 40 نفر ظرفیت برای استان گلستان تعیین شده است. این آزمون آذرماه امسال برگزار خواهد شد.
علی طالع زاری نیز در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درخصوص شرایط احضار تلفنی، اظهار کرد: بر اساس ماده 175 آیین دادرسی کیفری، استفاده از سيستم‌هاي رايانه‏ اي و مخابراتي، براي طرح شكايت يا دعوي، ارجاع پرونده، احضار متهم، ابلاغ اوراق قضايي و همچنين نيابت قضايي با رعايت مقررات دادرسي الكترونيكي، بلامانع است که لازم است مقررات دادرسی الکترونیک و سایر ضوابط احضار ازجمله رعایت مهلت پنج روزه فاصله ابلاغ تا حضور، اطلاع از عنوان اتهام و دلایل اتهام و امکان دسترسی به وکیل و… مدنظر قرار گیرد. البته به این نکته کلّی باید توجه داشت که هرگونه احضار می بایست با دستور مقام قضایی انجام شود.

«روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گلستان»


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به کانون وکلای دادگستری گلستان می‌باشد.