اخبار کانون | 09 آگوست، 2016

با گرامیداشت 17 مرداد روز خبرنگار، نشست خبری هیأت مدیره و دادستان انتظامی کانون وکلای دادگستری گلستان با اصحاب رسانه و مراسم تجلیل از خبرنگاران در سالن اجتماعات کانون گلستان برگزار شد.

IMG_1847

گزارش کامل نشست خبری هیأت مدیره و دادستان انتظامی کانون وکلای دادگستری گلستان با اصحاب رسانه؛

رییس کانون گلستان:

خدشه به استقلال کانون وکلا مساوی با تضییع حقوق مردم است

با گرامیداشت 17 مرداد روز خبرنگار، نشست خبری هیأت مدیره و دادستان انتظامی کانون وکلای دادگستری گلستان با اصحاب رسانه و مراسم تجلیل از خبرنگاران در سالن اجتماعات کانون گلستان برگزار شد.

در این نشست خبری، رییس کانون وکلای دادگستری گلستان گفت: در حال حاضر تعداد وکلای پایه یک دادگستری عضو کانون گلستان 478 نفر و تعداد کارآموزان وکالت نیز 107 نفر می باشد که نیمی از این کارآموزان در سال جاری و بقیه نیز در سال آینده با پشت سر گذاشتن موفقیت آمیز دوره کارآموزی و قبولی در «اختبار» به جرگه وکلای پایه یک دادگستری خواهند پیوست.

وی افزود: با وضعیت اقتصادی کشور تعداد وکلای پایه یک به نظر بیش از نیاز جامعه است و ما معتقدیم اصولا کشور نیاز به این همه فارغ التحصیل حقوق ندارد.

«صادق ریاضی» تأکید کرد: تبدیل کردن لیسانس بیکار به وکیل بیکار مشکلی را در جامعه حل نمی کند.

کاهش سهمیه جذب کارآموزان به 25 نفر در سال جاری

او با اشاره به کاهش سهمیه جذب کارآموزان جدید در سال جاری، یادآور شد: در کمیسیون مربوط به تعیین کارآموزان وکالت با توجه به شرایط موجود سهمیه کانون گلستان به 25 نفر تقلیل یافت.

رییس کانون وکلای دادگستری گلستان به رایزنی های بعمل آمده با دادگستری گلستان جهت جذب فارغ التحصیلان حقوق برای شغل قضاوت اشاره کرد و افزود: با رایزنی های بعمل آمده تعداد 49 نفر از وکلای جوان و کارآموزان وکالت برای شغل قضاوت به دادگستری استان و 5 نفر دیگر به تأمین اجتماعی معرفی شده اند.

ارائه مشاوره حقوقی رایگان به شهروندان

«ریاضی» در ادامه با ارائه آماری از خدمات کانون وکلای دادگستری به شهروندان بیان کرد: همه روزه اعضای این کانون با حضور در دادسرای عمومی گرگان به مراجعان مشاوره رایگان ارائه می دهند و از ابتدای سال جاری تا پایان تیرماه، 884 نفر در دادسرای عمومی مرکز استان از خدمات مشاوره ای رایگان بهره مند شده اند.

او ادامه داد: در هر هفته دو نفر از وکلای ما با مراجعه به زندان گرگان به زندانیان مشاوره می دهند، ضمن آنکه از ابتدای امسال تا پایان تیرماه، وکلای ما در کانون به 180 نفر از شهروندان مشاوره رایگان ارائه کرده اند.

رییس کانون وکلای دادگستری گلستان در زمینه معرفی وکلای تسخیری به محاکم قضایی استان عنوان کرد: با توجه به تغییر قانون آیین دادرسی کیفری تعداد وکلای تسخیری معرفی شده از سوی این کانون به دادگستری افزایش بی سابقه ای یافته است و از 93 نفر در سال 93 به 239 نفر در سال گذشته افزایش یافته و این تعداد از ابتدای سال جاری تا پایان تیرماه 179 نفر رسیده است. این وکلا به صورت رایگان وکالت متهمان را در محاکم قضایی برعهده می گیرند.

;;;;kkj

بررسی لایحه وکالت در کمیسیون حقوقی مجلس

«ریاضی» در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به لایحه وکالت بیان داشت: لایحه وکالت در کمیسیون حقوقی مجلس در حال بررسی است و ما امیدواریم به منظور دفاع از حقوق مردم ترتیبی اتخاذ شود تا کانون های وکلا هرچه مستقل تر بتوانند به وظایف قانونی خود عمل کنند.

او افزود: خدشه به استقلال کانون وکلا، مساوی با تضییع حقوق مردم است از این رو، امید داریم در این لایحه با توجه به استقلال کانون های وکلای دادگستری، وکلا بتوانند آزادانه و بدون نگرانی از پروانه وکالت خود از حقوق موکلین دفاع کنند.

رییس کانون وکلای دادگستری گلستان همچنین با اشاره به نقش و اهمیت داوری، اظهار کرد: متأسفانه داوری در قانون اجباری نشده، (جز در قانون پیش فروش آپارتمان ها که اخیراً به تصویب رسیده است). گواینکه داوری هنوز نهادینه نشده، از این رو نیاز است تا با همکاری و تعامل بیشتر با رسانه ها آگاهی مردم نیز بیشتر شود تا در انعقاد قراردادها از داور به عنوان قاضی خصوصی خود استفاده کنند تا موجبات سرعت در دادرسی، کاهش هزینه ها و… شده و بار عظیمی از دوش دادگستری شود.

دادسرا بدون تعارف یا اغماض تصمیم می گیرد

در این نشست، دادستان دادسرای انتظامی کانون وکلای دادگستری گلستان نیز با ارائه گزارشی از وضعیت پرونده های موجود در دادسرا، گفت: میزان پرونده های ارجاعی به دادسرای انتظامی کانون در سال گذشته 88 پرونده بود که از این  تعداد 31 مورد مربوط به گزارش های قضات دادگستری مبنی بر عدم حضور وکیل در دادگاه ها و سایر تخلفات انتظامی (25 مورد) بوده، ضمناً گزارش های کمیسیون بازرسی کانون مبنی بر عدم تمرکز وکیل در محل اشتغال وی (6 مورد) به دادسرا واصل شده که برای 15 پرونده قرار منع تعقیب، 5 پرونده کیفرخواست و یک مورد نیز قرار عدم صلاحیت صادر شده و 10 پرونده دیگر، جریانی و در حال رسیدگی است.

«غلامرضا اتحادیه» افزود: همچنین از مجموع 88 پرونده سال گذشته، 57 مورد مربوط به شکایت شاکیان خصوصی علیه وکلا بوده که 34 مورد آن منجر به صدور قرار منع تعقیب، 10 مورد کیفرخواست و یک مورد نیز قرار عدم صلاحیت صادر شده و 12 پرونده نیز جریانی و در دست رسیدگی است.

به گفته «اتحادیه»، از ابتدای سال جاری تا پایان تیرماه نیز تعداد پرونده های ارجاعی به دادسرای انتظامی کانون 40 مورد بوده که 24 مورد مربوط به گزارش (شامل 15 مورد گزارش شعبات دادگستری و 9 مورد گزارش کمیسیون بازرسی کانون) و 16 مورد نیز مربوط به شکایت شاکیان خصوصی بوده است.

او تصریح کرد: برای 24 مورد گزارش ها، یک مورد منع تعقیب صادر و بقیه در حال رسیدگی است و در خصوص شکایت شاکیان خصوصی علیه وکلا و کارآموزان وکالت عضو کانون گلستان، در 3 مورد قرار منع تعقیب صادر شده و 13 پرونده دیگر، جریانی است.

«اتحادیه»، یادآور شد: بیشتر تخلفاتی که ممکن است از ناحیه وکلا و کارآموزان صورت بگیرد مربوط به عدم حضور در جلسات دادگاه های دادگستری بدون عذر موجه، اختلافات بین وکیل و موکل در زمینه حق الوکاله و نیز تمرکز فعالیت وکالتی در محلی غیر از محل اشتغال است.

دادستان دادسرای انتظامی کانون گلستان با بیان اینکه «تمام سعی ما در دادسرای انتظامی دعوت طرفین به صلح و سازش است»، اذعان کرد: آنچه برای دادسرای انتظامی و کانون وکلا مهم است احقاق حق مردم است و اگر تشخیص داده شود وکیلی بیش از آنچه که حق وی بوده به عنوان حق الوکاله دریافت کرده یا برخلاف تعرفه و توافق عمل نموده است، بدون هیچ تعارف یا اغماضی، طبق قانون با وی برخورد و برای تخلف وی تصمیم گیری می شود.

IMG_1850

ضرورت ترویج فرهنگ وکالت با نهضت حقوق آموزی

عضو دیگر هیأت مدیره و بازرس کانون وکلای دادگستری گلستان نیز در این نشست، با اشاره به نقش رسانه ها در ترویج فرهنگ وکالت با آگاهی دادن به شهروندان اظهار داشت: اگر با تعامل خوب بین رسانه ها و حقوقدانان، رسانه ها بتوانند نقش خود را در آگاهی بخشی و اطلاع مردم از قوانین به درستی ایفا نمایند قطعاً در کاهش میزان ارتکاب جرایم تأثیر بسزایی خواهد داشت.

«ایوب پرتوی» با بیان اینکه «دانستن حق مردم است»، گفت: یکی از موارد مهم حقوق شهروندی، اطلاع مردم از حقوق خودشان است اما بسیاری از مشکلات حقوقی شهروندان به عدم اطلاع و آگاهی آنان از قوانین برمی گردد از این رو، نیاز است نهضت حقوق آموزی راه بیفتد تا مردم به حقوق خود واقف بوده و به نحو احسن حق تضییع شده خود را مطالبه کنند.

او با اشاره به اینکه «تصور عمومی این است که باید مشکل حقوقی ایجاد شده تا برای حل آن به وکیل مراجعه شود»، اضافه کرد: در حالی که در عنوان این شغل، «وکیل» و «مشاور حقوقی» آمده و مشاوره حقوقی کار عمده و اصلی وکیل است اما متأسفانه این بخش نادیده گرفته می شود. به عنوان مثال، در بسیاری از موارد قراردادها توسط اشخاصی تنظیم می شود که از سواد حقوقی برخوردار نیستند و این موجب ایجاد مشکلات عدیده ای شده و بخش عمده پرونده های ما در دادگستری به زمان تنظیم قراردادهایی برمی گردد که وکیل دخالتی در آن نداشته است.

آموزش علمی و اخلاق حرفه ای دغدغه ماست

عضو هیأت مدیره و رییس کمیسیون کارآموزی کانون گلستان نیز آموزش علمی و اخلاق حرفه ای را دغدغه اصلی این کمیسیون عنوان کرد و گفت: دغدغه اصلی هیأت مدیره و کمیسیون کارآموزی کانون، در راستای آموزش صحیح کارآموزان وکالت در ابعاد اخلاق حرفه ای و آموزش علمی است.

«حمیدرضا مومن» افزود: در این راستا، کلاس های کارآموزی هر دو هفته یکبار و با حضور وکلای باتجربه و قضات برگزار می شود که خوشبختانه بازدهی خوبی نیز داشته است.

او با تأکید بر امر آموزش، بیان کرد: آمارها نشان می دهد از روزی که بر آموزش سرمایه گذاری کردیم وکلای جوان به تجربیاتی به دست آوردند که ممکن است رسیدن به آن نیازمند چند سال کار در دادگاه ها باشد.

 

 

«روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گلستان»

 

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به کانون وکلای دادگستری گلستان می‌باشد.