عضو هیأت مدیره و بازرس کانون وکلای دادگستری گلستان گفت: یک دادرسی عادلانه، بدون حضوروکیل امکان پذیر نیست.
«ایوب پرتوی» به مناسبت 7 اسفند روز وکیل در جمع رسانه ها، افزود: همانگونه که قاضی در تحقق و اجرای عدالت نقش دارد درکنار آن وکیل هم نقش بسزایی در اجرای عدالت دارد و به همین خاطر گفته می شود وکیل و قاضی دو بال فرشته عدالت هستند که در راستای احقاق حق گام برمی دارند.
او تصریح کرد: روز وکیل بهانه ای برای بزرگداشت حق و عدالت است و نقش وکلا در تحقق عدالت و حقوق شهروندی کاملاً ملموس و مشخص است.
«پرتوی» با بیان اینکه «در بسیاری از کشورها دخالت و حضور وکیل در دادرسی اجباری است»، بیان کرد: در سال 1356 که قانون اصلاح پاره ای از قوانین دادگستری به تصویب رسید ماده ای پیش بینی شد که وزارت دادگستری را مکلف کرد تا در جهت الزامی شدن دخالت وکیل در دعاوی به تدریج اقدام کند. در سال 1367 هم مصوبه ای از مجمع تشخیص مصلحت نظام تحت عنوان الزام دادگاه ها در پذیرش وکلا داریم که بر اساس آن اگر در پرونده ای مانع حضور وکیل در دعاوی شده باشند توسط دیوان عالی کشور آن رأی نقض خواهد شد.
عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان با بیان اینکه «حدود 65 سال از استقلال نهاد وکالت در ایران می گذرد»، اضافه کرد: در ایران بعد از مشروطیت در مواد پراکنده ازجمله در قانون اصول محاکمات حقوقی اشاره ای به وکالت در دعاوی شده بود و بعد از آن اولین قانون وکالت ایران در 25 بهمن 1315 تصویب شد که در این قانون راجع به استقلال وکلا مطلبی بیان نشده بود. درواقع، مطابق این قانون، پروانه وکالت توسط وزارت عدلیه بررسی و صادر می شد و در صورتی که وکیل شرایط وکالت را نداشت همین مرجع پروانه آن وکیل را لغو و ابطال می کرد.
او با اشاره به تهیه نخستین لایحه استقلال وکلا توسط مرحوم «مصدق»، اظهار کرد: ایشان اختیاراتی از مجلس گرفته بود تا برخی از قوانین در زمینه مسایل قضایی، فرهنگی و ارتش را تهیه و به مدت شش ماه آن ها را به اجرا بگذارد تا اگرمشکلاتی وجود داشت برطرف و سپس برای تصویب به مجلس برود که به دلیل کودتای 28 مرداد 1332 این لایحه اجرایی نشد.
«پرتوی» گفت: این لایحه در 7 اسفند 1333 به تصویب مجلس رسید و بر اساس همین قانون، 7 اسفند سالروز استقلال کانون وکلا و روز وکیل یاد می شود.
(اخبار بعدی این نشست خبری در روزهای آتی منتشر خواهد شد.)
«روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گلستان»