اخبار کانون | ۱۸ دی، ۱۳۹۶

جلسه هم اندیشی اعضای هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان و مدیران رسانه روز چهارشنبه 13 دی ماه سال جاری در سالن اجتماعات کانون وکلا برگزار شد.

 

در جلسه هم اندیشی اعضای هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان و مدیران رسانه عنوان شد؛

مردم به حقوق خود آگاه نیستند

جلسه هم اندیشی اعضای هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان و مدیران رسانه روز چهارشنبه 13 دی ماه سال جاری در سالن اجتماعات کانون وکلا برگزار شد.

در این جلسه که تعدادی از مدیران مسئول و سردبیران نشریات و مدیران خبرگزاری ها در استان حضور داشتند، رییس کانون وکلای دادگستری گلستان با اشاره به نقش و جایگاه رسانه ها در توسعه جامعه، اظهار کرد: بر این عقیده ایم که رسانه ها به جایگاه واقعی خود در جامعه ما نرسیده اند و اگر کمک نکنیم رسانه جایگاه اصلی خود را پیدا کند بدون شک بسیاری از مشکلات جامعه همچنان باقی خواهد ماند.

«رضا سلیمانی» افزود: یک نظام اطلاع رسانی مطلوب هرچه از قدرت بیشتری برخوردار بوده و هرچه اعتماد بیشتری نیز نسبت به رسانه وجود داشته باشد تأثیرگذاری بیشتری نیز در بخش های مختلف رخ خواهد داد.

وی تأکید کرد: باید تلاش کنیم تا نقش رسانه در جامعه برجسته تر و نهاد اطلاع رسانی نیز تقویت شود.

«سلیمانی» با اشاره به اهمیت نقد به عنوان یکی از وظایف ذاتی رسانه ها، تصریح کرد: قبول داریم انتقاد از دستگاه عدالت کمی سخت است اما از آنجا که کانون وکلا بخشی از دستگاه عدالت محسوب می شود انتقاد از آن آسان تر است و ما در این نهاد از انتقادهای رسانه ها استقبال می کنیم.

رسانه ها پرسشگر باشند

رییس کانون وکلای دادگستری گلستان ادامه داد: طی چند سال اخیر کانون وکلای گلستان رسانه ها را با رعایت اخلاق در کنار خود دیده است و امروز انتظارمان این است که رسانه ها با پرسشگری ما را با مشکلات موجود بیشتر آشنا کرده و در حوزه وکالت نیز مطالبه گر باشند.

«سلیمانی» با اشاره به حجم بالای پرونده ها، گفت: یکی از علل اصلی حجم زیاد پرونده ها در دستگاه قضایی، عدم آگاهی مردم به حقوق شان است.

وی با بیان اینکه «کانون وکلا به عنوان قدیمی ترین نهاد مدنی کشور نمی تواند تنها به مسایل صنفی خود توجه داشته باشد»، تصریح کرد: از آنجا که وظایف اصلی یک وکیل مرتبط با حقوق مردم است بنابراین نمی توان وظیفه و نقش اجتماعی کانون وکلا را در نظر نگرفت. به همین خاطر معتقدیم در دفاع از حقوق مردم با رسانه ها اشتراکات زیادی داریم.

وی استقلال وکیل و کانون وکلا را از افتخارات یک حکومت برشمرد و بیان کرد: اگر وکیل هراسی در جامعه ترویج پیدا کند حکومت و شهروندان متضرر خواهند شد.

رییس کانون وکلای دادگستری گلستان، در خاتمه، از آمادگی این کانون جهت ارائه آموزش های حقوقی به رسانه ها و معاضدت حقوقی و قضایی برای مشکلات احتمالی خبرنگاران خبر داد.

 

جامعه ای پویا است که به نقد کشیده شود

در این جلسه همچنین عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان با تأکید بر شناساندن چهره واقعی جامعه وکالت به مردم، گفت: متأسفانه در بسیاری مواقع بعد منفی چهره ای که از یک وکیل به جامعه ارائه می شود غالب است از این رو ضروری به نظر می رسد تا رسانه ها در شناساندن چهره واقعی وکیل تلاش کنند.

«علی مقسم» افزود: متأسفانه عدم آگاهی مردم از وکالت همواره با این اعتراض روبروست که چرا وقتی ما وکیل داریم باز هم محکوم شده ایم. این در حالی است که وکیل بر اساس مستندات و دلایل از موکل دفاع می کند بنابراین اگر قرار باشد هر دو طرف حاکم شوند سوال این است چه کسی باید محکوم شود؟

وی با اشاره به نقش و اهمیت رسانه ها، اظهار کرد: ما معتقدیم جامعه ای می تواند پویا باشد که به نقد کشیده شود.

 

در ادامه، برخی از مدیران رسانه های حاضر در این نشست به بیان نظرات خود درخصوص تعامل بیشتر کانون وکلا با رسانه ها پرداختند و در جهت آموزش حقوق شهروندی و انتشار مطالب حقوقی اعلام آمادگی کردند.

• «ستاره حجّتی» دبیر تحریریه روزنامه همشهری در استان گلستان؛

اگر تعامل بین کانون وکلا و رسانه ها بیشتر از قبل باشد رسانه ها نیز در گزارش های خود خواهند توانست با ارائه راهکارهای حقوقی موفق تر عمل کرده و تأثیرگذارتر باشند. با توجه به محدودیت هایی که برای رسانه های عمومی در انتشار مطالب تخصصی وجود دارد این هنر کانون وکلاست که از فضای موجود در رسانه ها برای آگاهی بخشی به مردم استفاده کند.

 

• «روح الله کلانتری» مدیر مسئول هفته نامه آفتاب گلستان؛

نقد صحیح از رسالت های یک رسانه محسوب می شود این در حالی است که بسیاری از مسئولان استان نگاه مثبتی نسبت به نقدهای رسانه ندارند. بسیاری از عوامل رسانه های مکتوب در استان می خواهند روزنامه دار باشند نه روزنامه نگار. از این رو نمی توانند در زمینه های مختلف تخصص لازم را در تهیه و انتشار مطالب داشته باشند.

 

 

• «محمد چراغعلی» مدیر خبرگزاری مهر در گلستان؛

اکثر مدیران ما تحمّل نقد رسانه ها را ندارند و گاهاً در مقابل رسانه ها قرار می گیرند این در حالی است که اگر تعامل بین مدیران و رسانه ها ایجاد و تقویت شود به توسعه جامعه و مرتفع شدن مشکلات کمک شایانی خواهدکرد. بسیار خوشحالیم که در راستای این هم اندیشی و تعامل، کانون وکلا پیشقدم شده است و به منافع شهروندان توجه دارد.

• «رجایی» مدیر خبرگزاری فارس در استان گلستان؛

ما (رسانه ها) عادت کرده ایم هر جا می رویم متهم به کم کاری باشیم اما سوال این است که کانون وکلا چه زمانی دست یاری به سوی رسانه دراز کرد تا رسانه به موضوع حقوق و وکالت بیشتر بپردازد.

• «داود خاندوز» نماینده خبرگزاری تسنیم در گلستان؛

کانون وکلا نماینده یا نمایندگان خود را به عنوان مشاوران حقوقی رسانه های استان معرفی کند.

 

• «محمد آریان نیا» مدیر کاسپین خبر و نشریه کاغذ شیشه ای؛

پیشنهاد ما این است چنین جلسات هم اندیشی با حضور نمایندگان رسانه، کانون وکلا و دادگستری برگزار شود تا خروجی آن با ارائه راهکارهای حقوقی همراه باشد. همچنین پیشنهاد می شود کانون وکلا در فضایی از رسانه تحت عنوان مشاوره حقوقی، پاسخگوی سوالات حقوقی شهروندان باشد.

 

• «جعفر خاندوزی» مدیرمسئول نشریه جرجان؛

خوشبختانه کانون وکلا جزو معدود دستگاه هایی است که در بدنه خود از نیروهای رسانه ای برخوردار است و توانسته تعامل خوبی با رسانه ها برقرار کند.

ما با حداقل دانش صنفی و حقوقی مان در حوزه رسانه معتقدیم لایحه جدید نظام رسانه ای، حوزه رسانه ای کشور را دچار محدودیت می کند. از این رو پیشنهاد می شودکمیته ای مشترک در حوزه رسانه و کانون وکلای استان پیگیر این موضوع باشند.

 

• «عبدالسلام مهیمنی» مدیرمسئول هفته نامه سلیم؛

کانون وکلا را حامی رسانه های استان می دانیم. با توجه به شرایط فعلی فضای رسانه ای که به شدت تحت الشعاع فضای مجازی قرار گرفته است، به نظر می رسد کانون وکلا در راستای آموزش حقوقی شهروندان و رسانه ها ورود پیدا کند.

 

 

 

 

«روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گلستان»


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به کانون وکلای دادگستری گلستان می‌باشد.