رییس کانون وکلای دادگستری گلستان بر ضرورت توجه جدّی به بهداشت حقوقی شهروندان تأکید کرد.
در نشست خبری اعضای هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان با اصحاب رسانه، عنوان شد؛
وضعیت بهداشت حقوقی شهروندان مطلوب نیست
رییس کانون وکلای دادگستری گلستان بر ضرورت توجه جدّی به بهداشت حقوقی شهروندان تأکید کرد.
«رضا سلیمانی» در نشست خبری اعضای هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان با اصحاب رسانه که به مناسبت بزرگداشت هفته وکیل برگزار شد با بیان این مطلب افزود: با وجود پرونده های بسیار زیاد قضایی و مشکلات فراوان حقوقی که شهروندان با آن دست و پنجه نرم می کنند حتی با چند برابر شدن پرسنل قوه قضاییه نیز حل نخواهد شد مگر آنکه برنامه جدّی برای پیشگیری در پیش گرفت.
وی افزود: از نگاه ما، حکومت فاقد یک برنامه معاضدت قضایی است در حالی که باید با چنین برنامه ای، نقش و تکلیف حکومت در حمایت قضایی از شهروندان که بویژه در اصل 35 قانون اساسی به آن اشاره و تأکید شده است، مشخص باشد.
«سلیمانی» با تأکید بر الزامی شدن وکالت اظهار داشت: کشورهای دنیا دخالت وکیل در همه اموری که اثرات حقوقی دارد را الزامی کرده اند، ما نیز اگر می خواهیم بهداشت حقوقی مردم بهتر و قوی تر شود باید به این موضوع توجه جدّی داشته باشیم.
وکیل مستقل به سیستم قضایی اعتبار خاصی می بخشد
رییس کانون وکلای دادگستری گلستان با اشاره به فرارسیدن هفتم اسفند، روز وکیل مدافع و تصویب لایحه قانونی استقلال کانون های وکلای دادگستری در سال های ابتدایی دهه 40 یادآور شد: یکی از مهمترین نتایج تصویب این قانون، اعتباربخشی بیشتر به آرا و سیستم قضایی در سطح بین الملل بوده است؛ آرای قضایی زمانی که با حضور وکیل مستقل صادر می شود هم از لحاظ داخلی و هم بین المللی اعتبار بیشتری دارد و به سیستم قضایی اعتبار خاصی می بخشد و بالعکس، در کشورهایی که سیستم قضایی آنها وکیل مستقل ندارد احکام قضایی آنها نیز از اعتبار لازم برخوردار نیست.
«سلیمانی» تصریح کرد: امیدواریم با تلاش جامعه وکالت در جهت حفظ این استقلال، مقنن نیز آگاه باشد که خدشه به این استقلال، خدشه مستقیم به مردم خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به تبصره ماده 48 آیین دادرسی کیفری، بیان کرد: بر اساس این تبصره، تنها وکلای مورد تأیید قوه قضاییه می توانند برای جرایم خاص فعالیت کنند و از دید ما در این زمینه مقنن مرتکب اشتباه بزرگی شده است و اساساً وکلای مورد تأیید قوه عبارت ناصحیحی است و در شأن ملّت ایران نیست زیرا وکیل دادگستری فقط تأیید یک نهاد را می خواهد و آن، کانون وکلاست و زمانی نیز صلاحیت خود را از دست می دهد که برابر قانون، مرجع انتظامی کانون وکلا پروانه آن وکیل را باطل کند.
حضور وکیل باید در قراردادها و دعاوی الزامی شود
رییس کانون وکلای دادگستری گلستان با تأکید بر الزامی کردن حضور وکیل در قراردادها، گفت: حضور وکیل باید در قراردادها و دعاوی الزامی شود. این موضوع بارها از طریق رسانه ها عنوان و حتی از طریق نمایندگان مجلس نیز پیگیری شده است. ما معتقدیم باید این موضوع تبدیل به مطالبه ای شود و رسانه ها در کمک به این امر، موضوع را مطالبه کنند تا شهروندان بیش از این متضرر نشوند.
«سلیمانی» افزود: اینکه بخواهیم یک قانون را اجرا کنیم حتی اگر آن را قبول نداشته باشیم و یا اینکه بخواهیم اجرای یک قانون را مطالبه کنیم وظیفه ی همه ماست.
وی با اشاره به اصل 29 قانون اساسی و وظایف دولت در حمایت از شهروندان، عنوان کرد: طبق اصل 29 قانون اساسی، دولت موظف است از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم خدمات و حمایت های مالی را برای یک یک افراد کشور تأمین کند و یکی از اقشاری که به هیچ وجه بهره ای از این اصل نبرده است وکلا هستند و به نظر می رسد اگر دولت می خواهد از حقوق وکلا دفاع کند باید هم به مسایل معاضدتی و هم مشکلات وکلا توجه کند.
«سلیمانی» اضافه کرد: قانون بد بهتر از بی قانونی است.
شهروندان باید از سنین پایه مطالبه گری را بیاموزند
رییس کانون وکلای دادگستری گلستان با بیان اینکه «کانون وکلا نهادی مستقل و صنفی است» افزود: کانون وکلا در هیچ مسأله ی سیاسی دخالت نمی کند البته این به آن معنا نیست که در امور مهم ورود پیدا نکند اما به صرف سیاسی بودن موضوع، کانون وکلا دخالت نمی کند.
وی درخصوص آموزش همگانی حقوق اظهار داشت: آموزش همگانی آنگونه که تصور می شود از عهده ی کانون وکلا برنمی آید اما بارها گفته ایم اگر در این حوزه از ما خواسته شود بدون آنکه ریالی از بودجه عمومی استفاده کنیم آماده همکاری هستیم. ما معتقدیم اگر در حوزه حقوق شهروندی آموزش های لازم صورت گیرد کار ما نیز به سامان تر خواهد بود.
«سلیمانی» به رایزنی با سازمان آموزش و پرورش استان اشاره و بیان کرد: در این راستا طی رایزنی و مکاتباتی با آموزش و پرورش اعلام آمادگی کرده ایم که خوشبختانه با استقبال این سازمان، آموزش در دبیرستان ها را از اسفندماه آغاز خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: افراد باید از سنین پایه با حقوق خودآشنا شده و مطالبه گری را بیاموزند.
«سلیمانی» افزود: در زمینه آموزش حقوق، هر مجموعه ی دیگری تمایل داشته باشد این آموزش را به صورت رایگان ارائه خواهیم کرد.
مهمترین دغدغه جامعه وکالت، اجرای عدالت است
رییس کانون وکلای دادگستری گلستان با بیان اینکه «اجرای عدالت، مهمترین دغدغه ی ماست» افزود: اجرای عدالت نیاز به لوازم دارد و بدون آن امکان رسیدن به عدالت وجود ندارد؛ از نگاه ما، در قسمتی که به وکالت مربوط می شود یک کانون وکلای مستقل، حمایت ها و برنامه های مدون در حمایت از شهروندان و وجود رسانه های مستقل، باید فراهم باشد.
«سلیمانی» در ادامه با اشاره به اینکه برخی مشاغل مانند قضاوت نیاز به تجربه دارد، به ورود قضات بازنشسته در عرصه وکالت اشاره و عنوان کرد: قضاوت باید ازجمله مشاغلی باشد که بعد از سی سال، بازنشستگی نداشته باشد زیرا ما معتقدیم بعد از 15 تا 20 سال تجربه ی قضاوت، یک قاضی تبدیل به یک قاضی خوب می شود این در حالی است که در سیستم فعلی قوه قضاییه اکثر قضات در موعد مقرر بازنشست می شوند و این اصلاً خوب نیست و سیستم قوه قضاییه را تضعیف و این قوه را از داشتن نیروهای خوب خالی می کند.
شهروندان از ناآگاهی حقوقی رنج می برند
در این نشست «فرهاد توماج» نیز اظهار داشت: متأسفانه شهروندان از ناآگاهی حقوقی رنج می برند و ما می پذیریم بخشی از این مسأله به ما در کانون وکلا برمی گردد و بخشی دیگر نیز متوجه رسانه هاست.
عضو اصلی هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان افزود: آموزش حقوق شهروندی یکی از این راه حل هاست که باید به آن توجه جدّی شود و کانون وکلا در این زمینه آمادگی کامل خود را اعلام می دارد.
همچنین «امید کفاش» عضو علی البدل هیأت مدیره و دادیار دادسرای انتظامی این کانون، در پاسخ به سوال یکی از رسانه ها درخصوص پوشش بانوان وکیل گفت: بر اساس نظامات کانون، وکلا باید پوشش مناسب و رسمی داشته باشند و در این زمینه اگر تخلفی وجود داشته باشد به دادسرا معرفی خواهد شد.
«روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گلستان»