در لایحه پلیس قضایی پیشنهاد شده برای تسهیل و تسریع در اجرای وظایف و اختیارات قوه قضائیه در جهت کشف، دستگیری، حفظ آثار و دلایل جرم، جلوگیری از فرار و مخفی شدن متهمان و مجرمان، انجام تحقیقات و همچنین ابلاغ و اجرا احکام و تصمیمات قضایی و پیشگیری از وقوع جرم، سازمان پلیس قضایی زیر نظر نیروی انتظامی تشکیل شود.
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر دادگستری گفت: کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس خواستار رسیدگی خارج از نوبت به لایحه پلیس قضایی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی شد.
«عبدالعلی میرکوهی» معاون حقوقی و پارلمانی وزیر دادگستری در گفتوگو با خبرگزاری میزان، در ارتباط با اینکه آیا در مجلس نهم تکلیف لایحه پلیس قضایی مشخص خواهد شد یا خیر گفت: با توجه به اینکه کلیات لایحه در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصویب شده،این لایحه در نوبت رسیدگی صحن است و از آنجایی که تعداد مواد و حجم آن کم است، این احتمال وجود دارد که در این دور از مجلس به آن رسیدگی شود.
وی ادامه داد: کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با توجه به اهمیت لایحه پلیس قضایی، رسیدگی خارج از نوبت به این لایحه را از مجلس درخواست کرده است.
میرکوهی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در روزهای پایانی مجلس قرار داریم امیدواریم رایزنی قوه قضائیه، مجلس و نیروی انتظامی در راستای تعیین تکلیف نهایی این لایحه به سرانجام برسد.
گفتنی است در لایحه پلیس قضایی پیشنهاد شده برای تسهیل و تسریع در اجرای وظایف و اختیارات قوه قضائیه در جهت کشف، دستگیری، حفظ آثار و دلایل جرم، جلوگیری از فرار و مخفی شدن متهمان و مجرمان، انجام تحقیقات و همچنین ابلاغ و اجرا احکام و تصمیمات قضایی و پیشگیری از وقوع جرم، سازمان پلیس قضایی زیر نظر نیروی انتظامی تشکیل شود.
با توجه به حساس بودن کار تحقیقات، نیروی انتظامی باید دارای تخصص و تجربه کافی در حوزه تحقیقات باشدچرا که این مسئولیت از اختیارات ذاتی قضات بوده که گاهی آن را به نیروی انتظامی تفویض میکند، از طرفی تشکیل پلیس قضایی باعث میشود تا امور رسیدگی به کشف جرم و نگهداری از مجرمان به صورت بسیار تخصصیتر و بهتر انجام شود و این امر نیازمند آموزش و کسب مهارت در دورههای تخصصی است.