عمومی | ۱۲ خرداد، ۱۳۹۸

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت شفاف سازی و واقعی کردن حق الوکاله ها، عملکرد وکلا را در اعتمادآفرینی و جلوگیری از بدبینی ها نسبت به نهاد وکالت موثر دانست و گفت: ما نیازمند وکلا و حقوقدانان بدون مرز هستیم که بتوانند در عرصه های بین المللی در برابر نقض کنوانسیونها و معاهدات از حقوق مردم ایران و همچنین ملت های مظلوم و مستضعف جهان دفاع کنند.

 به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله سیدابراهیم رئیسی عصر شنبه در دیدار با جمعی از وکلای دادگستری ضمن آرزوی بهره مندی همگان از ایام باقی مانده ماه مبارک رمضان، بر استمرار ارتباط وکلای دادگستری با دستگاه قضایی تاکید کرد و گفت: از آنجا که وکلای محترم به صورت مستقیم با دادگاه ها، دادسرا ها، اصحاب دعوا، دعاوی مختلف و پرونده های پیچیده سر و کار دارند، نظراتشان برای قوه قضاییه می تواند بسیار راهگشا باشد و معتقدیم جریان وکالت می تواند نقش ارزنده ای در کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگستری ایفا کند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به نقش وکلا در اتقان آرای محاکم، افزود: نهاد وکالت در زمینه کشف حقیقت اثر بسزایی دارد و وکلای عالم حق طلب عدالتخواه در جهت احقاق حق، ابطال باطل و صدور احکام صائب در دادگاهها می توانند تاثیر شگرفی داشته باشند.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه وکالت ریشه در فرهنگ اسلامی، قانون اساسی و قوانین موضوعه کشور دارد، اظهار کرد: امروز وکالت یک نهاد رسمی و قانونی است اما مشکلاتی دارد که این مشکلات باید با همکاری خود وکلا حل شود. در این راستا یکی از نکات بسیار مهم، ساماندهی جریان وکالت در کشور است که باید به صورت قانونی دنبال شود و این امر نیازمند یک حرکت علمی و یکپارچه است تا اگر نیاز به اصلاح یا تصویب قوانین است، بتوان به شکلی منطقی این موضوع را محقق کرد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به قضاوت فضای عمومی جامعه نسبت به وکالت، این امر را نیازمند واکاوی دقیق دانست و خاطرنشان کرد: شفاف سازی و واقعی کردن حق الوکاله ها برای مردم، سازمان امور مالیاتی، دستگاه ها و مجموعه های مختلف، از بسیاری از بدبینی ها نسبت به نهاد وکالت پیشگیری می کند.

آیت الله رئیسی همکاری و مشارکت وکلا در تهیه لوایح، قوانین و مقررات را موجب غنای تقنینی کشور دانست و افزود: کار هماهنگ مبارزه با فساد، امر بسیار مهمی است که همکاری همه بخش ها را می طلبد. اگر وکیل ناسالمی وجود دارد، خود جریان وکالت باید اولین مدعی او باشد. از سوی دیگر معتقدیم سلامت قوه قضاییه بدون سلامت قاضی و سلامت نهاد وکالت بدون سلامت وکلا امکان‌پذیر نیست. جریان سالم قضایی همراه با جریان سالم در درون کارشناسان، وکلا و ضابطان است و مردم؛ همه ما را یک مجموعه می بینند. براین اساس همه باید آهنگ سلامت داشته باشیم.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه سخن گفتن از سلامت قوه قضاییه بدون سلامت جریان وکالت امکان پذیر نیست، بر ضرورت صیانت از سلامت نهاد وکالت در کشور تاکید کرد و گفت: چرا باید اجازه دهیم چند وکیل، قاضی و کارمند ناسالم، نگاه مردم را به ما عوض کنند؟ این سالم سازی نیز با بخشنامه امکان پذیر نیست بلکه در میدان عمل باید اعتماد آفرینی کرد و رضایت مردم را به دست آورد.

آیت الله رئیسی در ادامه با تاکید بر ضرورت حفظ کرامت قاضی، وکیل، اصحاب دعوا و متهم در روند رسیدگی های قضایی، خاطرنشان کرد: دفاع از حق موکل نباید حقوق سایر اصحاب دعوا را ضایع کند.

رئیس قوه قضاییه، هدف مشترک جریان وکالت و قضاوت را کشف حقیقت و احقاق حق دانست و با بیان اینکه دریافت وجه برای دفاع از باطل، اکل مال به باطل است، خاطرنشان کرد: وکالت می تواند روند دادرسی را تسهیل کند و در این عرصه رعایت اخلاق وکالت از مهمترین مسائلی است که همانند اخلاق قضاوت باید مورد توجه جدی باشد.

آیت الله رئیسی، وکالت تخصصی را مهم و ضروری برشمرد و افزود: ما در رابطه با شعب دادگستری نیز معتقد به ایجاد شعب تخصصی هستیم و در این زمینه وکالت تخصصی نیز می‌ تواند جایگاه مهم و موثری داشته باشد.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با تاکید بر لزوم استقلال وکیل اظهار کرد: به موازات استقلال قاضی، معتقدیم وکیل هم باید استقلال داشته باشد. وکیل مستقل کسی است که در تشخیص و پیگیری حق موکل خود، کاملا مستقل و نفوذناپذیر عمل کند اما این استقلال به معنای عدم نظارت نیست. نظارت بر قاضی و وکیل به معنای بی اعتمادی نیست بلکه به معنی تداوم اعتماد است و برای تضمین تداوم اعتماد و سلامت وکیل و قاضی، این سازوکار نظارتی در قانون پیش بینی شده که باید فعال باشد تا از سوء استفاده ها جلوگیری کند.

آیت الله رئیسی با اشاره به برخی انتقادات نسبت به ارائه چهره غیرواقعی از وکلا در رسانه ها، گفت: آنچه می تواند از این امر جلوگیری کند، عملکرد خود وکلاست و جز عملکردها هیچ چیز در افزایش اعتماد مردم به نهاد وکالت در کشور نمی تواند اثربخش باشد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به تلاش های معاونت حقوقی قوه قضاییه برای پیگیری مسائل مربوط به نهاد وکالت با هم اندیشی خود وکلا، به موضوع تعداد وکلا در کشور اشاره کرد و افزود: اگر تعداد وکلا بیش از نیاز جامعه باشد، مشکل ایجاد می‌کند و فسادآور است. تعداد وکلا باید بر اساس جمعیت و نیاز کشور باشد. همچنین موسسات حقوقی باید ساماندهی شوند و این پذیرفته نیست که کسی بدون داشتن توانایی های لازم، موسسه حقوقی تاسیس کند.

آیت الله رئیسی در ادامه با اشاره به نقش و جایگاه وکلا در گام دوم انقلاب تصریح کرد: نهاد وکالت در گام دوم انقلاب باید برنامه ای دقیق برای خود تعریف کند به نحوی که پرچمدار دفاع از حقوق عامه و همچنین دفاع از حقوق مستضعفان و مظلومان عالم باشد.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه نگاه جریان وکالت به مسائل کشور باید یک نگاه انقلابی باشد، خاطرنشان کرد: امروز کشور با انواع تحریم‌های ظالمانه دست به گریبان است. دفاع از حقوق ملت در برابر این تحریم ها بر عهده جریان وکالت است. از طرفی شاهد ظلم و ستم به مردم فلسطین، یمن، لبنان و سایر نقاط جهان هستیم که هیچکس به اندازه وکلا و حقوقدانان آشنا به مبانی حقوقی و مقررات بین الملل نمی تواند از حقوق این مظلومان دفاع کند. کشورهای سلطه گر، به شکلی آشکار کنوانسیونها و معاهدات مصوب سازمان ملل را نقض می کنند و این وظیفه وکلاست که در برابر این تجاوزگری ها بایستند. بر همین مبنا ما نیازمند حقوقدانان و وکلای بدون مرز هستیم که ضمن آشنایی با قوانین و مقررات داخلی، بر قواعد و مقررات بین المللی نیز اشراف داشته باشند و بتوانند به عنوان مدافع حقوق ملت ایران و ملت های مظلوم و مستضعف جهان در کانون توجه افکار عمومی دنیا قرار بگیرند.

 

آیت الله رئیسی در ادامه تاکید کرد: عملکرد ما باید به گونه ای باشد که مردم، انصاف در وکیل و عدالت در قاضی را با تمام وجود احساس کنند. بر همین اساس باید نگاه تحولی را با کمک یکدیگر بر دستگاه قضایی و نهاد وکالت در کشور حاکم کنیم و گام های متفاوتی برداریم تا مردم طعم شیرین عدالت را بچشند.

رئیس قوه قضاییه در پایان با تاکید بر لزوم توجه به مردم، این امر را منبعث از مکتب سیاسی امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری دانست و یادآور شد: ما تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات موجود در مسیر تعامل دستگاه قضایی با نهاد وکالت به کار می گیریم و تردید نداریم که با کمک شما عزیزان این مشکلات قابل رفع است. همچنین در جهت فعال تر ساختن نهاد داوری در کشور مصمم هستیم و معتقدیم این موضوع به کاهش ورودی پرونده ها به دادگستری کمک شایانی می کند. براساس این گزارش ،چند تن از وکلا نیز در این دیدار به نمایندگی از سایرین به بیان مشکلات و نقطه نظرات خود پرداختند.

رئیس حوزه ریاست قوه قضاییه:

وکلا می‌توانند در امر احقاق حق صاحبان حق و همچنین حقوق عامه در عرصه بین الملل موثر باشند

به گزارش میزان، همچنین مرتضی بختیاری، رئیس حوزه ریاست قوه قضاییه نیز در ابتدای مراسم ضمن خیرمقدم گویی به وکلای حاضر در نشست اظهار کرد: ریاست قوه قضاییه مشتاق بود در جمع بیشتری از وکلای فرهیخته حضور داشته باشد؛ اما به دلیل ضیق مکان این امکان میسر نشد. قطعاً در مقاطع بعدی آیت‌الله رئیسی جلساتی را با تعداد بیشتری از وکلای فرهیخته برگزار خواهد کرد.

بختیاری با اشاره به نزدیک بودن سالگرد رحلت امام خمینی (ره) گفت: همه این عزت‌ها و عظمت‌ها که در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد، به برکت وجود نازنین فرزند حضرت زهرا (س) و بنیانگذار انقلاب اسلامی است و آیندگان قضاوت خواهند کرد که چه اتفاقات بزرگی با پرچمداری امام بزرگوارمان به وقوع پیوست.

وی با بیان اینکه برگزاری نشست‌هایی با گروه‌های مختلف اجتماعی از ابداعات آیت الله رئیسی است، گفت: رییس قوه قضاییه این مشی پدرانه دیدار با گروه‌ها و مجامع مختلف را دنبال می‌کنند تا گرهی از مشکلات صاحبان حق و مردم گشوده شود. شما وکلای فرهیخته که در این جمع حاضر هستید، می‌توانید در امر احقاق حق صاحبان حق خصوصاً در بحث حقوق عامه و همچنین حقوق عامه در عرصه بین الملل موثر باشید؛ چرا که ما افتخار می‌کنیم در کشور جمهوری اسلامی ایران همواره حامی مظلوم هستیم و در برابر ظالم می‌ایستیم و این از اصول لایتغیر انقلاب اسلامی و آموزه‌های امام (ره) است

بختیاری با اشاره به مقوله مبارزه با فساد گفت: بحث مبارزه با فساد شوخی بردار نیست؛ اگر دست در دست هم نگذاریم و ریشه‌های فساد را خشک نکنیم، قطعاً در امر مبارزه با فساد که خواسته همه مردم خصوصاً خانواده شهدا و ایثارگران است، موفق نخواهیم بود.

معاون اول قوه قضاییه:

باید تلاش کنیم به همه‌ی قانون عمل کنیم

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضاییه در نشست هم‌اندیشی با وکلا نیز ضمن تشکر از حضار برای شرکت در این جلسه گفت: اصلاح آیین نامه و حق مشاوره موضوعی درست است و امیدوارم که زودتر رسیدگی شود. البته اینکه گفتند ۱۳ سال از تعیین حق مشاوره قبلی گذشته، درست است؛ اما خود آقایان طی این سال‌ها درخواستی برای اصلاح آن نکردند. در هر صورت ما آیین‌نامه مربوطه را پیشنهاد کردیم و منتظریم زودتر تصویب شود.

معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: مطلب دوم مربوط به موسسات حقوقی است. بنده فی الجمله با آقایان موافق هستم و معتقدم عملکرد برخی از موسسات حقوقی به ضرر جامعه است. برخی از اقداماتی که انجام می‌شود، به ضرر مردم است. ما باید تلاش کنیم به همه‌ی قانون عمل کنیم؛ نه به بخشی از قانون و هر وقت که بخشی از قانون را مغفول گذاشتیم، به همدیگر یادآوری کنیم که این بخش مغفول مانده و این بخش عمل نشده. اگر به همه‌ی قانون عمل کنیم، به نفع همه است.

وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: می‌خواهم سئوالی کنم از این دو بال فرشته عدالت که امروز دادرسی در اجرای عدالت و تحقق عدالت چگونه است؟

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: آیا ضابط از وکیل، قاضی از وکیل، وکیل از قاضی در کاری که می‌کنند، راضی است؟ می‌خواهم در رابطه با عدالت صحبت کنم و نه در رابطه با مساله صنفی. جا دارد بیشتر در جهت تحقق عدالت همه با هم همکاری کنیم و با یکدیگر تعامل داشته باشیم. اگر وکیلی به وظیفه قانونی و شرعی و سوگندی که خورده عمل نمی‌کند، شما خودتان بررسی کنید و واقعا اصلاح و برخورد کنید. ما هم همینطور؛ اگر یک قاضی و یک کارمند در دستگاه قضایی به وظیفه خود در جهت تحقق عدالت و در جهت کرامت طرفین پرونده و ایجاد عدالت و رسیدن به حقیقت عمل نمی‌کند، در مسیر اصلاح آن اقدام می‌کنیم.

در این نشست، جمعی از وکلای دادگستری از سراسر کشور به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود به شرح ذیل پرداختند؛

• آقای کوشا عضو کانون وکلای دادگستری: انتقاد از رشد قارچ گونه موسسات حقوقی غیرمجاز و درخواست نظارت بر این موسسات و اعلام آمادگی همکاری و مشارکت با دستگاه قضایی در زمینه های مختلف ازجمله تنظیم لوایح همکاری و مشارکت

• آقای انصاف داران از مرکز وکلای استان اصفهان: تعامل با صداوسیما و رسانه های جمعی جهت نشان دادن تصویری مناسب از شأن وکلا و درخواست اعطای پرونده ی تخصصی در زمینه های مختلف به وکلا با توجه به رشته تحصیلی و تجارب علمی آنها

• آقای طاهری نسب رییس کانون وکلای دادگستری خوزستان: انتقاد از برخی سخنان درباره تفسیر مطالبه استقلال کانون وکلا در چارچوبی بیرون از نظام جمهوری اسلامی

• آقای احمدی مسئول مرکز وکلا و مشاورین قوه قضاییه در استان زنجان: نقش موثر رفع انحصار و تنظیم مقررات فراگیر در امر وکالت و جذب دانشجویان و جوانان مستعد در نهاد وکالت در راستای ارتقای کمی و کیفی خدمات حقوقی

• آقای شهبازی نیا رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران: اعلام آمادگی کانون های وکلا در کمک به امر مبارزه با فساد توسط قوه قضاییه

• خانم ایزدی از مرکز وکلای قوه قضاییه: ارتقای جایگاه وکالت با رعایت حق شنیده شدن صدای وکیل در محاکم با ترتیب اثردادن به نظرات وکلا

• آقای عیسی امینی رییس کانون وکلای دادگستری مرکز: انتقاد از آیین نامه حق الوکاله

• آقای شیوایی از مرکز امور وکلا و کارشناسان قوقه قضاییه استان گیلان: انتقاد از نحوه مواجهه کانون وکلا با مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه

• آقای مالکی از کانون وکلا: تمجید از معدل خوب در دو بخش قضا و وکالت و انتقاد از اعلام اسامی متخلفین انگشت شمار به دلیل تخریب این دو بال عدالت در افکار عمومی

• آقای قانع از مرکز امور وکلای استان البرز: انتقاد از فضاسازی درباره میزان حق الوکاله ها و درخواست بازنگری در آیین نامه حق الزحمه وکلا مصوب سال 1385

• دکتر پزشکی: تأکید بر استفاده از ظرفیت و پتانسیل کانون وکلا در عرصه بین المللی به منظور پاسداری از منافع ملی

• دکتر نجفی توانا: انتقاد از بیکاری حقوقدانان کشور و درخواست اجباری شدن وکالت

• اتخاذ سازوکاری در مورد حفظ حرمت و شأن وکلا هنگام ورود به دادگستری

• درخواست برگزاری جلساتی به صورت پیوسته با ریاست قوه قضاییه

«روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گلستان»

بازدیدها: 267


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به کانون وکلای دادگستری گلستان می‌باشد.