ضرورت دارد افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند، هم در علم حقوق و هم در علم فناوری اطلاعات و ارتباطات، تخصص داشته باشند چون دیگر نمی توانیم با همان وسایل گذشته که با جرایم سنتی مقابله می کردیم با جرایم، مقابله کنیم.
معاون قوه قضائیه:
مقابله کنندگان با جرایم اینترنتی باید متخصص باشند
معاون حقوقی قوه قضاییه گفت: هر کسی نمی تواند با جرایم اینترنتی، مقابله یا پیشگیری کند و به افرادی با تخصص در علم حقوق و فناوری اطلاعات نیاز است.
به گزارش ایرنا، ذبیح الله خداییان در نشست مشترک پلیس فتا و قضات رسیدگی کننده به پرونده جرایم رایانه ای و اینترنتی، تاکید کرد: در پلیس و دستگاه قضا به متخصص در زمینه فضای مجازی و فناوری نیاز است.
وی افزود: ما با یک موضوع میان رشته ای مواجه هستیم و ضرورت دارد افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند، هم در علم حقوق و هم در علم فناوری اطلاعات و ارتباطات، تخصص داشته باشند چون دیگر نمی توانیم با همان وسایل گذشته که با جرایم سنتی مقابله می کردیم با جرایم، مقابله کنیم.
این مقام قضائی با تاکید بر به روز ساختن قوانین در حوزه جرایم رایانه ای گفت: اولین قانون حمایت از مولفان، مصنفان و هنرمندان در سال 48 تصویب شد که این قانون در آن زمان نیازهای ما را برطرف می کرد؛ تا این که در سال 79 قانون حمایت از پدیدآورندگان و نظم دهندگان تدوین شد.
وی ادامه داد: چند سالی از تصویب این قانون نگذشت که ضرورت قانون جدیدی احساس شد و از این رو در سال 88 قانون جرایم رایانه ای را تصویب کردیم.
این مقام قضائی خاطرنشان کرد: باید این قوانین را به خاطر مسائل و مشکلاتی که این فضا هر روز برای ما ایجاد می کند و سرعت فضای مجازی، به روز کنیم.
به گفته وی به آئین دادرسی متفاوت از سایر جرایم، در این حوزه ها نیاز داریم و هم از حیث شکلی و هم ماهوی باید قوانین آیین دادرستی خاص جرایم رایانه ای داشته باشیم.
معاون حقوقی قوه قضائیه از دست تدوین بودن قانون تعزیرات در این معاونت خبر داد و گفت: بخشی از قانون تعزیرات را به جرایم رایانه ای اختصاص داده ایم.
خداییان از ماموران پلیس فتا خواست تا پیشنهادات خود را درصورت مشاهده هر مشکلی در بحث تعزیرات و آئین دادرسی ارسال کنند تا معاونت حقوقی قوه قضائیه موارد را در این قانون قبل از ارسال به دولت، لحاظ کند.
خدائیان تصریح کرد: اکنون قانون آئین دادرسی کیفری و مجازات اسلامی در دست اصلاح است و قبل از پایان دوره آزمایشی باید اصلاح آن ها را به مجلس تحویل دهیم.
این مقام قضائی خاطرنشان کرد: با قانون آئین دادرسی کیفری نمی توانیم به جنگ با تروریسم برویم و این، سیاست افتراقی می خواهد.
** امروز دفاع باید متناسب با حمله باشد
معاون حقوقی قوه قضائیه با بیان اینکه امروز دشمن دیگر کمتر متوسل جنگ سرد می شود و بیشتر به جنگ در فضای مجازی روی آورده است، گفت: ممکن است سربازان دشمن، نیروهای خودی باشند.
وی خطاب به ماموران پلیس فتا ادامه داد: در این فضا ، دیگر نیاز به در دست گرفتن اسلحه نیست؛ بلکه دفاع باید متناسب با حمله باشد.
این مقام قضائی با شدید خواندن آثار حمله فضای مجازی، یکی از آثار حمله در این فضا را بحران شخصیت برشمرد و افزود: جوانان با این فضا مواجه هستند؛ در این فضا هر روز محرک ها و خواسته هایی پیش چشم جوانان قرار می دهند و آنان نیز هر لحظه ناچارند با سبک زندگی دیگری، بازی کنند.
به گفته وی، جوانانی که در همان اتاق های چت یا گفت و گو با دیگران مکالمه می کنند، خود واقعی را معرفی نمی کنند و در یک نقش جدید بازی می کنند که این نقش به مرور برآنان تاثیر می گذارد و این افراد دچار چند شخصیتی می شود.
خداییان، انحرافات جنسی را از دیگر آثار بارز فضای مجاز عنوان کرد و گفت: فیلم ها و تصاویر مستهجن و مبتذل در شبکه های اجتماعی باعث شده که غریزه جنسی که خدا برای بقا در وجود انسان نهاده است به انحراف کشیده شود و جای خود را به خود ارضایی و امثال آن بدهد.
معاون حقوقی قضائیه با بیان اینکه اشتغال تنها مشکل پیش روی جوانان برای ازدواج نیست، ادامه داد: بعضی جوانان ازدواج نمی کنند چون با توجه به این فضای مجازی، نیازهای جنسی خود را جای دیگر تامین می کنند.
وی سپس به معضل بلوغ جنسی زودرس اشاره کرد و افزود: بچه هائی که هنوز به بلوغ جسمی و فکری نرسیده اند تحت تاثیر همین فضای مجازی، بلوغ زودرس می شوند.
سوء استفاده جنسی ، تزلزل خانواده ها و طلاق نیز از دیگر آثار مخرب فضای اجتماعی است که معاون حقوقی قوه قضائیه با بیان آن ها، ادامه داد: خانواده، خشت های این نظام است و اگر متزلزل شود کل جامعه متزلزل می شود.
خدائیان با هشدار نسبت به خطر کاهش علائق ارزش های ملی مذهبی در شبکه های اجتماعی، تصریح کرد: معمولا کسانی که در فضای مجازی به زبان انگلیسی چت می کنند از قشر روشنفکران به شمار می آیند و از آن جا که فضا در دست استکبار است به مرور ارزش های مترقی اسلام یعنی ایثار، فداکاری و گذشت در بین آنان رنگ می بازد و در مقابل به فرهنگ بیگانه گرایش پیدا می کند.
** همه انتخاب ها در فضای مجازی آگاهانه نیست
این مقام قضائی با بیان اینکه اینترنت بزرگ ترین انبار اطلاعاتی جهان است، گفت: مخاطبان هر روز در این فضا می خواهند انتخاب کنند و برخی آزادی اطلاعات را به دموکراسی تعبیر می کنند و می گویند، دموکراسی یعنی شخص ، انبوهی از اطلاعات را ببیند و انتخاب کند.
وی با طرح این سئوال که آیا این انتخاب، آگاهانه است، ادامه داد: مسلما این انتخاب، آگاهانه نیست چون فرهنگ حاکم بر فضای مجازی، فرهنگ متناسب با اهداف دست اندرکاران این فضا یعنی آمریکا و ایادی آن است؛ پس آنان ، همان اطلاعاتی را در فضای مجازی و اینترنت قرار می دهند که خود می خواهند.
معاون حقوقی قوه قضائیه با تاکید بر ورود فضای مجازی در جریان انتخابات، گفت: این فضا در جریان انتخابات نیز به میدان می آید و آنان سعی می کنند تا افرادی را به مجلس یا دولت بروند که غرب گرا باشند؛ چون دراین صورت دیگر نیازی به هزینه برای تبلیغ خود ندارند و اهداف آنان خود به خود توسط این نمایندگان دنبال می شود.