در حالیکه نمایندگان مجلس در پی حذف مجازات اعدام برای قاچاق مواد مخدر هستند و ستاد مبارزه با موادمخدر نیز با این اقدام موافق است، سخنگوی ناجا اعلام کرد که نیروی انتظامی اصرار بر ماندن این قوانین دارد.
موافقت مجلس، قوه قضاییه و ستاد مبارزه با مواد مخدر با تجدید نظر در اعدام قاچاقچیان/ ناجا مخالف تغییر قوانین فعلی
در حالیکه نمایندگان مجلس در پی حذف مجازات اعدام برای قاچاق مواد مخدر هستند و ستاد مبارزه با موادمخدر نیز با این اقدام موافق است، سخنگوی ناجا اعلام کرد که نیروی انتظامی اصرار بر ماندن این قوانین دارد.
به گزارش فارس، قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب مجمع تشخیص مصلح نظام است و در این قانون برای قاچاقچیان موادمخدر بسته به میزان مواد مکشوفه از آنها و نوع مواد مخدر مجازاتهایی در نظر گرفته شده است.
یکی از این مجازاتها، مجازات اعدام است که از زمان تدوین و تصویب این قانون به اجرا در آمده و سالانه تعدادی از قاچاقچیان به چوبه دار آویخته می شوند.
با گذشت سالها از اجرای مجازات اعدام برای قاچاقچیان از تعداد آنها کاسته نشده و حتی به گفته سعید صفاتیان، رئیس کار گروه مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام بر تعداد آنها نیز افزوده شده است.
به نظر میرسد که همانگونه که تعدادی از نمایندگان مجلس نیز اعلام کردهاند، مجازات اعدام بازدارندگیهای لازم را از دست داده چرا که اگر بازدارندگی کافی را داشت، بعد از اعدام صدها قاچاقچی در طی سالهای گذشته، تعداد این افراد روزبروز کاهش مییافت.
در همین ارتباط صفاتیان نیز میگوید که اعدام بازدارندگی کافی را ندارد و موافقت خود را به عنوان کسی که سالها در ستاد مبارزه با مواد مخدر فعالیت کرده و اکنون در مجمع تشخیص مصلحت نظام یعنی محل تدوین قانون مبارزه با مواد مخدر، با این مسئله اعلام میکند.
اعدام برای سران شبکههای قاچاق و عاملان درگیری مسلحانه
مدیرکل سابق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگو با فارس با اشاره به موضوع حذف مجازات اعدام از قانون مبارزه با موادمخدر گفت: به نظر من اعدام تنها باید برای سران شبکههای بینالمللی قاچاق و کسانی باشد که درگیری مسلحانه ایجاد میکنند.
صفاتیان به موضوع بررسی حذف مجازات اعدام از قانون مبارزه با موادمخدر اشاره کرد و گفت: من موافق حذف مجازات اعدام هستم.
وی با بیان اینکه بنظر میرسد مجازات اعدام بازدارندگی لازم را ندارد گفت: در طول سالهای گذشته که مجازات اعدام اجرا شده ما شاهد هستیم که تعداد قاچاقچیان نه تنها کاهش نداشته بلکه افزایش نیز داشته است.
رئیس کارگروه کاهش تقاضا در کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به عقیده من مجازات اعدام تنها باید برای دو گروه افراد در حوزه موادمخدر اجرا شود، یکی سران شبکههای قاچاق بین المللی و دیگری قاچاقچیانی که دست به درگیریهای مسلحانه میزنند.
وی ادامه داد: معتقد هستم مجازاتی مانند حبس طولانی مدت بدون شرایط عفو و مرخصی میتواند بازدارندگی بیشتری داشته باشد چرا افراد میدانند که 20، 30 یا 40 سال عمر خود را باید پشت میلههای زندان بگذرانند و از آزادی و عفو هم خبری نیست.
صفاتیان گفت: به نظر میرسد که اعدامهایی که در خصوص موادمخدر در کشور انجام شده قدرت پیشگیری لازم را نداشته و ما نیز باید به فکر اصلاح قانون باشیم.
حذف اعدام نیازمند ایجاد سازوکار مطلوب
در روزهای گذشته صحبتهایی در مورد حذف مجازات اعدام از سوی نمایندگان مجلس انجام شد که در یکی از این موارد محمدعلی اسفنانی، با مثبت ارزیابیکردن پیشنهاد ارائه لایحهای مبنی بر کاهش مجازات اعدام برای مجرمان موادمخدر، گفت: حذف اعدام از این نوع جرایم مستلزم در نظر گرفتن سازوکاری مطلوب است.
او با بیان اینکه باید موارد ذکر شده در لایحه پیشنهادی ستاد حقوقبشر در زمینه کاهش مجازات اعدام برای مجرمان موادمخدر را دید و سپس اظهارنظر کنیم، بیان کرد: درصورتی که این لایحه آثار و تبعات این کاهش مجازاتها را پیشبینی کرده و بتواند مانعی برای انجام اعمال مخالف با قانون از سوی افراد شود میتواند از توفیقات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در عرصه قضایی باشد.
همچنین در این راستا الهیار ملکشاهی، رئیسکمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، با مثبت ارزیابیکردن تدوین لایحهای از سوی قوه قضائیه برای کاهش مجازات اعدام برای مجرمان موادمخدر، گفت: ضرورت دارد نوع مجازاتها و کارآیی آنها در لایحه جدید مدنظر قرار گیرد.
ملکشاهی با یادآوری اظهارات اخیر دبیر شورای حقوق بشر قوه قضائیه مبنی حذف اعدام از جرایم مرتبط با موادمخدر، تصریح کرد: بازنگری در قانون مربوط به جرایم موادمخدر ضروری است.
او با مثبت ارزیابی کردن تدوین لایحهای از سوی قوه قضائیه برای کاهش مجازات اعدام برای مجرمان موادمخدر، گفت: درحال حاضر قوهقضائیه چنین لایحهای را تنظیم نکرده اما بهطور حتم مجلس با تدوین چنین لایحهای موافق است.
مجازاتها باید کیفی شوند نه کمی
پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در آخرین نشست خبری خود به موضوع حذف اعدامها اشاره کرد و از موافقت این ستاد با حذف مجازات اعدام برای قاچاقچیان خرد خبر داد.
وی گفت: ما با نفس حذف اعدام مخالف نیستیم اما معتقدیم که اعدامها از کمی بودن به سمت کیفی بودن حرکت کنند به طور مثال اکنون فردی را که اعدام میشود بر مبنای میزان مواد مخدر کشف شده از او، اعدام میکنند اما ما معتقدیم این اعدامها نباید برای این افراد خردهپا باشد.
افشار افزود: اعدام باید برای سرکردههای باندها و کسانی باشد که با ادوات سبک و سنگین اقدام به درگیریهای مسلحانه، قتل و کشتار، آدمربایی و یا کارهای شنیع دیگر میکنند.
اصرار ناجا بر ماندن مجازات اعدام
حال با توجه به موضع ستاد مبارزه با مواد مخدر که ریاست آن بر عهده شخص رئیس جمهور است و نیروی انتظامی نیز عضوی از آن محسوب میشود، سعید منتظرالمهدی در آخرین نشست خبری خود مواضعی مخالف مواضع ستاد مبارزه با مواد مخدر اتخاذ کرده است.
در شرایطی که دبیرکلی ستاد مبارزه با موادمخدر بر عهده وزیر کشور است و عبدالرضا رحمانی فضلی نیز از سوی مقام معظم رهبری به عنوان جانشین ایشان در نیروی انتظامی معرفی شده است، موضع سخنگوی ناجا در این خصوص متفاوت است.
منتظرالمهدی که معاون اجتماعی نیروی انتظامی نیز محسوب میشود در پاسخ به سوالی در مورد حذف مجازات اعدام قاچاقچیان موادمخدر به خبرنگاران گفت: «قوانینی از جمله اعدام از عوامل بازدارنده جرم بوده و نباید آنها را حذف کرد».
سخنگوی نیروی انتظامی تصریح کرد: «نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران اصرار بر ماندن این قوانین دارد».
تجدید نظر در اعدام اقدامی حسنه است
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی دستگاه قضا نیز در آخرین نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه موضع دستگاه قضا در رابطه با حذف مجازات اعدام قاچاقچیان مواد مخدر اظهار داشت: ما تابع قانون هستیم و از طرفی میدانیم که قاچاق مواد مخدر خانمان سوز است و خانوادههای زیادی را گرفتار کرده است.
وی ادامه داد: طی بیش از یک دهه اخیر 44 درصد از زندانیان به صورت مستقیم به دلیل قاچاق و یا فروش مواد مخدر و 70 درصد به صورت غیر مستقیم در این زمینه محکوم شده اند و در زندان به سر میبرند.
معاون اول قوه قضائیه گفت: اگر این قوه، مجلس دولت و سازمانهای مردم نهاد بخواهند این مسئله را بررسی کنند که آیا اعدامها جوابگو بوده و یا خیر اشکالی ندارد ولی اینکه صرفا بگوییم اعدام جواب نداده و آنرا برداریم این حرف کارشناسانه نیست و قاچاق را افزایش میدهد.
وی تأکید کرد: اگر کسی بخواهد تجدید نظر کند درست بوده و هر نهادی به این امر وارد شود حسنه است.
محمد عابدی-کارشناس ارشد حقوق
بسم الله الرحمن الرحیم-با توجه به کاهش سن محکومان مواد مخدر ونیز عدم توانایی ما در تضمین زندگی اینده خانواده افراد اعدام شده وبا توجه به این موضوع که طی سالهای گذشته که احکام اعدام ب اجر ا ر سیده نه تنها از تعداد قاچاقچیان کاهش نیافته بلکه شاهد افزایش تعداد قاچاقچیان نیز بوده ایم ومضافاموافقت سه دستگاه مهم ومحترم کشوری اعم از مجلس وقوه قضاییه ومواد مخدر که متشکل از افرادی لایق وشایسته ومومن واسلامی هستند که صریحا موافق باتغییر مجازات اعدام هستند- اینجانب نیز موافقت خود را با تغییر مجازات اعدام اعلام مینمایم-
ر..ک
حکم اعدام را حداقل برای متهمان بار اول به کار نبرید..خواهشمنیم صدای مادران و خواهران و فرزندان زندانیان را به گوش مسیولین دلسوز برسانید.لغو الدام مواد مخدر مساوی یت با آزادی ده ها هزار خانواده از استرس و نگرانی ..خواهر زندانی..اللهم عجل لولیک الفرج
خواهر زندانی
حکم اعدام رو حداقل برای متهمانی که بار اولشون هست به کار نبرید خواهش میکنم
همسر زندانی
با عرض سلام واحترام …..خواهشمندم اعدام هارو بردارید .من همسرم 3ساله تو زندان هستش ..به خدا به خدا اصلا ادم بدی نیست …اما فقط یک اشتباه باعث شد که اسیر بند وزندان بشه ..به خدا حق همسرم اعدام نیست ..حداقل به کسانی که بار اول هست رحم کنید . خواهش میکنم ازمسعولین که اعدامها رو بردارید وبه خانواده ها رحم کنید …بلاخره هر انسانی یک بار اشتباه میکنه ما انسانها که معصوم نیستیم اگر به وجدانمون نظر بندازیم میبینیم هر کدام ازما اشتباهاتی داشتیم پس به خاطر خود خدا که ارحم الراحمین هست وتوبه کنندگان ومیبخشه به این
زندانی ها رحم کنید خواهش میکنم ……
.شما با اعدام یک نفر کل اعضای اون خانواده رو اعدام میکنید .به خاطر خدا اعدامها رو بردارید …باتشکر
دلسوخته
زندگی را خدا داده نه عبد خدا جان میگیرد قصاص حق است ولی دستتان را به وجدان بگزارید آیا هیچ راهی نیست ولی بس است ما مسلمان هستیم بس است بس
ali
سلام شما چرا یکسره میگید تعداد کمتر نشده شما هیچ موقع نمیتونید در یک مورد بگید صدرصد جواب میده هیچ چیز در عالم مطلق نیست دوم اینکه شما از کجا میدونید این اعدام جواب نمیده ؟؟؟ شما باید شرایط زندگی رو ببینید ؟؟؟ چقدر الان زندگی سخت شده چقدر زندگی مشکل شده ایا میتونید الان رو با 10 سال قبل مقایسه کنید ؟؟؟ حالا سوال اینجاست که اگر این اعدام نبود با این شرایط زندگی توی ایران چند نفر قاچاقچی داشتیم ؟؟؟ یقینا بسیار زیاد افراد بخاطر اعدام نمیرن سمت حمل مواد مخدر؟ خواهش میکنم کسانی که تصمیم گیر هستند یک سر به مناطق مرزی بزنن بعد تصمیم بگیرن
مسافر
اعدام خانمان سوز است اعدام برای سران مواد مخدر که آخر هم دستگیر نمیشود و این بنده خداهایی که نا خواسته وارد این گود لعنتی میشوند آدمهایی در زندان هستند برای مواد که نمیدونن حکمشون چیه چیکار کردن آن خانواده ها که شوهرشون اعدام بشه زنش مجبور به کسب روزی از طریق خود فروشی خود و بچه هاش میشه یعنی اعدام یک نفر مساوی است با اعدام کل خانواده و هزاران آسیب دیگر درسته اعدام جلوی خلاف رو تا حدی میگیره
شما چرا مواد رو مثل سیگار آزاد نمیکنین که قاچاقچی حذف بشه هرکس آدم باشه بسوی مواد نمیره وهر کس دلش بخواد میره دنبالش اینقدر بکشه تا بمیره با وجود قاچاقچی اصل مسئله عوض نمیشه و فقط کاسبیش بهتر میشه موادکش برای یک بست کشیدن در زمان خماری دست به هر کار میزنه و از این مهره ها قاچاقچی سو استفاده میکنه
شما بروید آمار بگیرید چند تا از اعدامیها اصل مواد فروش هستن همه خرده فروش و یا مصرف کننده
کله گنده ها دارن به کارشون ادمه میدن و سود کلان میکنن و این بدبختهای مادر مرده به چوبه دار اویزون میشن و فاتحه
آقایان قانون مدار پس مردمان بی گناه را اعدام نکنیید و به روز قیامت فکر کنید که یک روز باید جوابگوی همه این خانواده ها باشید
علیرضا
سلام بنظر من برای آنهایی بار اولشان است و بعضا هیچ سابقه ایی ندارند اعدام نباشد بهتر است . اعدام برای خانواده تبعات زیادی دارد
K
الان دیگه چه فایده حکم اعدام رو برداشتین داداشم ک اولین بارش بود اعدامش کردین دو روز بعد اعدام رو برداشتین توی دو روز […]
محمد
قبل از هر گونه حکمی وضعیت خانواده و دارای وزندگی شخص متهم را بررسی کنید بعد حکم بدید اصل کاریها جشون امنه راحت زندگیشون میکنند و فقیر وبیچاره گیر میفته اعدام جز اینکه به خانواده های بی سرپرست جمامعه اضاف میکنه چیز دیگهای نداره نیروی انتظامی خواسثار اعدام کسانی باشه که مسلحانه وبانی کار میکنند نه بدبخت وبیچاره ها با این همه اعدام مواد داخل شهر ها بیداد میکنه باید سر مار را قطع کرد
برادر محکوم
با عرض سلام به درگاه مقام معظم رهبری و زیر شاخه ایشان من برادرم بیش از یک سال زیر حکم اعدام هست و صاحب مال هم با ایشان به دام افتاد ولی صاحب اصلی مال که ادم گردن کلفتی بود به بیست سال محکوم شد برادرم که بی گناه بود به حکم اعدام محکوم شد چرا باید همیشه بی گناه به پای چوبه دار برود
نبی علی زاده عبدولی
با سلام اعدام یه شخص اعدام چند خانواده است ودر سطح وسیع تر اعدام نسل بعدی خانواده فرد اعدامی اسث در صورتی که صاحب جنس یا گیر نمی افته یا اینکه چیزی باهاش نگرفتن که قاضی حتی بخواد یک روز زندانیش کنه ولی اون شخص که ندانسته بخاطر بیکاری ومشکلات اقتصادی موادی رو حمل کرد بایستی اعدام بشه قاضی هم میگه مواد چون از دستش گرفته شده و محرز اس لذا بایستی اعدام بشه در صورتی که متهم نمیدونه چه اشتباهی کرد که اون وقت هم که بفهمه کار از کارگذشته و خلافکار اصلی بفکر بیچاره کردن یه خانواده دیگه هست که چون آمار فقر وبیکاری بالاست زود به هدفش میرسه و مردم رو گوشت قربونی میکنن
ممنونم مرسی
نبی علی زاده عبدولی
با سلام
اعدام یک شخص اعدام تمام اعضای خانواده او و نسل بعدی آنها است که ندانسته در دام سوداگران مرگ افتادن در حالی که خلافکار اصلی آزادانه تو جامعه دنبال شخص بعدی میگرده که با وجود فقر وبیکاری گیر آوردنشون زیاد سخت نیست
در حالی که این پروسه هی تکرار میشه و…….
احمدی
سلام کی قانون جدید قاچاقچیان مواد مخدر اجرایی میشود ؟