عمومی | 26 ژانویه، 2016

بررسی ها نشان می دهند که بالغ بر 80 درصد از مواد دو فصل مذکور از قانون برنامه پنجم توسعه، فاقد حداقل یکی از ویژگی های ضروری برای قانون برنامه مطلوب بوده اند.

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی میزان رعایت برخی اصول قانون نویسی را در قانون برنامه پنجم توسعه بررسی کرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ، دفتر مطالعات اقتصادی این مرکز در این گزارش به بررسی برخی از مهمترین ویژگی های لازم برای تدوین یک قانون برنامه مطلوب پرداخته و افزود: الزامات ، ویژگی ها و اصولی که باید در تهیه متن قوانین مورد توجه قرار گیرد، ذیل سه بخش «ویژگی های عمومی مورد نیاز برای قوانین» ، «ویژگی های مربوط به قوانین تکلیفی» و «ویژگی های مختص به قوانین برنامه» ، معرفی و با ذکر مثال هایی از نقض یا رعایت این اصول تشریح شده که میزان رعایت این اصول و ویژگی ها در مواد مربوط به فصل اقتصادی (مواد 69) تا (177)) و فصل نظارت و بودجه (مواد (213) تا (234)) قانون برنامه پنجم توسعه ، مورد بررسی قرار گرفته و نتایج این مطالعه در انتهای گزارش در قالب چند جدول تلخیص شده است .

مرکز پژوهش ها افزود: بررسی ها نشان می دهند که بالغ بر 80 درصد از مواد دو فصل مذکور از قانون برنامه پنجم توسعه، فاقد حداقل یکی از ویژگی های ضروری برای قانون برنامه مطلوب بوده اند.

این مطالعه به لحاظ کمی مشتمل بر 56 درصد از مواد قانون برنامه پنجم توسعه است و می توان انتظار داشت که نتایج حاصل از این مطالعه ، قابل تسری به سایر مواد قانون برنامه پنجم توسعه نیز باشد. متذکر می شود که چارچوب طراحی شده در این گزارش برای ارزیابی مواد قانون برنامه پنجم توسعه، میتواند به منظور ارزیابی لوایح برنامه توسعه آتی نیز مورد استفاده قرار گیرد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به کانون وکلای دادگستری گلستان می‌باشد.