عمومی | 06 فوریه، 2016

وکلا بر قانون تسلط دارند و به بی قانونی واکنش نشان می دهند که همین امر ممکن است تصور اپوزیسیون بودن وکلا را به وجود آورده باشد در حالی که تلاش برای اجرای قانون یک نظام تلاش برای تثبیت آن نظام است نه مخالفت با آن.

.

8787

رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران:

برخی دچار توهم اپوزیسیون بودن وکلا هستند

رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران(اسکودا) گفت: برخی در کشور دچار این توهم هستند که وکیل اپوزیسیون است.

به گزارش ایرنا، بهمن کشاورز در ‘همایش بررسی راهکارهای حمایت و حفظ حرمت وکلا در محاکم قضایی’ در مشهد افزود: وقتی وکیل کار، شغل و معیشتش منوط است به اینکه در یک نظام منجسم و موجود کار کند چطور می تواند اپوزیسیون آن نظام باشد.

وی ادامه داد: البته وکلا بر قانون تسلط دارند و به بی قانونی واکنش نشان می دهند که همین امر ممکن است تصور اپوزیسیون بودن وکلا را به وجود آورده باشد در حالی که تلاش برای اجرای قانون یک نظام تلاش برای تثبیت آن نظام است نه مخالفت با آن.

رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران گفت: مشکلاتی که در یک نظام قضایی پیش می آید هرگز در آن نظام محدود نمی ماند و گاه موجب ایجاد ضایعات بزرگی برای کل یک نظام می شود.

وی افزود: مقداری از حفظ نشدن حرمت وکلا مربوط به همین سوء تفاهمهاست و یکی دیگر از سو تفاهمها نیز این می باشد که گمان می کنند قشر وکیل قشر خیلی ثروتمندی است.

کشاورز با اشاره به عنوان همایش ‘بررسی راهکارهای حمایت و حفظ حرمت وکلا در محاکم قضایی’ ادامه داد: نامگذاری این همایش نامتعارف است و این عنوان مثل آن است که سمیناری با عنوان راهکارهای حمایت از سربازان و افسران در پادگانها برگزار شود و این در حالی است که آنها صاحب این خانه هستند.

وی گفت: انتخاب چنین عنوانی حکایت از آسیبها و مشکلات جدی دارد که باید رصد و ریشه یابی شود.

رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران افزود: آنچه بین آحاد مردم و در حرفه های مختلف واقع می شود متاثر از تحولات کلی اجتماعی است و بدون تعارف باید پذیرفت اخلاق در جامعه ما نازل شده است.

وی ادامه داد: بطور کلی در کشور ما قواعد کلان و نظاماتی برای حمایت از وکلا و حفظ حرمتشان در اختیار داریم که دارای ضمانت اجرا هم هستند پس آنچه باقی می ماند استفاده از این نظامات و به کارگیری آنهاست.

کشاورز گفت: اصل 35 قانون اساسی مقرر می کند که همه اصحاب دعوا می توانند وکیل برگزینند، پس قانون اصلی توسط مجتهدان، فقها و حقوقدانان وضع شده و مخالفت با آن به معنی مخالفت با خداوند و رسول خداست و به قول عوام توپ هم به این قانون کارگر نیست.

وی افزود: این علما و بزرگان رنجهایی که یک فرد در محیطهای در بسته و محدود بدون اینکه کسی از آنها دفاع کند را چشیده بودند لذا می دانستند که چه قانونی را تصویب می کنند.

کشاورز ادامه داد: قانون دیگری که در اختیار ماست قانون معروف به حمایت از حقوق شهروندی می باشد که آنچه در این قانون آمده مبانی دفاع از موکلان و طبعا و به ناچار مبانی حمایت از وکلا را هم در بر دارد.

وی گفت: در قانون آئین دادرسی کیفری جدید نیز که قانون بسیار خوبی می باشد به این موضوع اشاره شده است.

رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران افزود: در قانون ماده واحده انتخاب وکیل توسط اصحاب دعوا مصوب سال 1370 مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز ضمن تعیین ضمانت اجراهای مختلف از جمله مجازات کسی که در مقام قضا مانع انتخاب وکیل شود، به این امر اشاره شده که وکیل در موضع دفاع از همان حمایتها و امکانات قضات برخوردار است.

وی گفت: در جای جای قانون آئین دادرسی کشور عبارات و تصریحاتی راجع به حق دفاع دیده می شود که مباشرش لاجرم وکلا هستند حال باید پرسید چگونه است که مباشران این قانون برای برقراری این حقوق و اعمال آن باید سمینار برگزار کنند.

کشاورز افزود: اهانت به وکلا به هیچوجه به آنها این اجازه را نمی دهد که مطابق این عمل، عکس العمل نشان دهند اما اگر به وکلا اهانت شد و آنها به کانونهای دادگستری و تمام رده های مملکت اعلام نکردند و شکایت نبردند خودشان مقصر هستند و در این موارد به هیچوجه نیز نباید اهل تعارف و مجامله بود.

وی گفت:به عنوان کسی که در کانون وکلا سمت و مسئولیت داشته ام اعلام می کنم تاکنون در 95 درصد مواردی که شکایت به مقامهای بالاتر ارجاع و پیگیری شده، نتیجه گرفته ایم پس اگر پیگیری نکردیم مقصر خودمان هستیم.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به کانون وکلای دادگستری گلستان می‌باشد.