نائب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با تاکید بر اینکه «طرح جرم سیاسی به نفع دموکراسی است» گفت: با مصوبه مجلس نه تنها فضا امنیتیتر نمیشود و جلوی آزادی بیان گرفته نمیشود بلکه سایر جرایم نمیتواند سیاسی تلقی شود.
حمیدرضا طباطبایی در گفتوگو با ایسنا با تاکید بر اینکه «انتقادات برخی مبنی بر اینکه طرح جرم سیاسی در اواخر دوره مجلس و بدون کار کارشناسی تصویب شده است، موضوعیت ندارد» گفت: تهیه و بررسی این طرح حدود شش ماه در کارگروه و صحن کمیسیون حقوقی و قضایی طول کشید و بالغ بر یک سال در نوبت رسیدگی در صحن علنی قرار گرفت. طرحی که از نظرات حقوقدانان و وکلا نیز در آن استفاده شد.
وی با تاکید بر اینکه «این طرح به نفع دموکراسی است» گفت: اگر جرم سیاسی تعریف نشود دیگر مصداقی برای انجام این جرایم وجود ندارد. اکنون با مصوبه مجلس مشخص شده که کدام یک از جرایم مشمول جرم سیاسی است.
نائب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی با بیان اینکه «با طرح جرم سیاسی فضا امنیتیتر نمیشود» گفت: در این طرح مصادیق برای جرایم سیاسی مشخص شده است از این رو دیگر سایر جرایم نمیتواند سیاسی باشد. البته ما نمیگوییم که این طرح خارج از اشکال است بلکه این طرح شروع راهی برای جرم سیاسی و رسیدگی به وضعیت حقوق مجرمان سیاسی به شمار میآید.
طباطبایی با بیان اینکه «این طرح جلوی آزادی بیان را نمیگیرد» گفت: اگر افراد در اظهارنظر به مقامات توهین کنند، طبیعتا مرتکب جرم شدهاند که قبل از تصویب این طرح نیز چنین موضوعی وجود داشت منتهی ما در این قانون آوردهایم که باید مدعی العموم وارد شود و بعد از احراز جرم آن افراد مشمول جرم سیاسی قرار میگیرند.
وی در ادامه توضیح داد: احراز این موضوع که اظهار نظری مشمول جرم سیاسی است یا خیر. برعهده قاضی است یعنی اینکه آن فرد با انگیزه خدمت به کشور یا انگیزه دیگر اظهارنظر را مطرح کرده را قاضی مشخص میکند؛ چون ممکن است آن اظهار نظر مصداق نشر اکاذیب، توهین و افترا باشد. از این رو هر حرف زدنی به معنای جرم سیاسی نیست.