در قوه قضائیه كارهایی كه به شفافیت می انجامد مثل طرح كاداستر در حال انجام است كه این موضوع سو استفاده در نقل و انتقالات و تصرفات منابع طبیعی را كاهش می دهد و باید در مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز سازمان یافته عمل كرد.
سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه تهران:
قوه قضائیه بی رحمانه با مفسدان اقتصادی برخورد كند/ اقتصاد تحت تاثیر بانك ها نباشد
«محمد جواد ایروانی» سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه تهران در خصوص موضوع اقتصاد مقاومتی گفت: در قوه قضائیه فعالیت های خوبی برای شفافیت در حوزه اقتصاد صورت گرفته اما باید بی رحمانه با مفسدان اقتصادی نیز برخورد كند.
به گزارش ایرنا، محمد جواد ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش از خطبه های نمازجمعه تهران به تبیین دیدگاههای خود در خصوص اقتصاد مقاومتی پرداخت و افزود: در قوه قضائیه كارهایی كه به شفافیت می انجامد مثل طرح كاداستر در حال انجام است كه این موضوع سو استفاده در نقل و انتقالات و تصرفات منابع طبیعی را كاهش می دهد و باید در مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز سازمان یافته عمل كرد.
وی با بیان اینكه در قوه قضائیه قضات پاكدامن بسیاری فعالیت می كنند، اظهار داشت: مفسدان اقتصادی شكردها و تكنیك هایی دارند كه می گویند ما با بالا وصل هستیم كه این موضوع در دستور كار قوه قضاییه است و باید بی رحمانه با آنها برخورد كند چون به هیچ جا وصل نیستند و فقط به پولشان وصل هستند و باید چون یك منكر بزرگ است با آنها برخورد شود.
** اقتصاد تحت تاثیر بانك ها نباشد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود اصلاح عملكرد سیستم بانكی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی را یك ضرورت دانست و گفت: قانون بانكداری بدون ربا قانون خوبی است.
وی با بیان اینكه وام با نرخ های بالا برای تولید صرفه دار نیست، گفت: طبیعی است كه 60 درصد منابع مالی بانكها صرف امور غیر تولیدی می شود ، اظهارداشت: باید تلاش شود بانكداری غیر ربا اجرایی شود، چرا كه بانكداران می گویند باید سود متناسب با بازدهی فعالیتی شود كه به آن وام داده می شود نه اینكه رقمی را تعیین كند كه تولید را تحت الشعاع قرار دهد.
وزیر اسبق امور اقتصادی و دارایی گفت: بانك ها باید در خدمت اقتصاد باشد نه اینكه اقتصاد تحت تاثیر بانك ها باشد.
سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه تهران در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینكه در موضوع نقدینگی باید بخش تولید و غیرتولید از هم مشخص شود، خاطرنشان كرد: الزامی كردن بخشی از تسهیلات برای تولید در رشته های مختلف كه اكنون این موضوع رها شده است، باید عملیاتی شود، پس زمان جنگ اقتصاد چگونه روی پای خودش مقاومت كرد، به خاطر این كه به تولید كمك می شد.
وی در ادامه با بیان اینكه ما باید در فعالیت های اقتصادمان واكنش سریع داشته باشیم، گفت: اقتصادگران و تولیدكنندگان با این موضوع دلگرم می شوند و شاهد رونق اقتصادی در كشور خواهیم شد.
وی با تاكید بر ضرورت اصلاح سیاست های تجاری كشور افزود: باید برای صادرات محصولات خام و نیمه ساخته، عوارض لحاظ شود و اینها اقدامات روشنی است كه باید مدنظر داشته باشیم.
** 54 درصد كسب و كار خرد در كشور غیررسمی است
ایروانی تسهیل در كسب و كار خرد و متوسط را نیز ضروری دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب روی این موضوع تاكید جدی دارند چرا كه در دنیا كسب و كار خرد جایگاه بالایی دارد و اقتصاد منظم آلمان، ژاپن و سوئد و اقتصاد باز مانند آمریكا و اقتصاد چین و هند نیز جهش هایی در این عرصه دارند، اما ما در این حوزه بسیاری ضابطه های دست و پا گیر داریم.
وی با بیان اینكه 54 درصد كسب و كارهای خرد در كشور غیررسمی است، افزود: باید این فعالیت ها نیز رسمی شود و فعالان در این عرصه بدانند كه این نوع كار برای آنها منفعتی در پی خواهد داشت چرا كه درصد تولیدات در این عرصه در كشور 17 درصد است اما در كشورهای دیگر بیش از دو برابر است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید تامین مالی كسب و كارهای خرد در بانك ها صورت گیرد البته برخی بانك ها در بانكداری مقاومتی كارهای خوبی در این زمینه انجام داده اند.
وی در ادامه با بیان اینكه برای تامین روغن در كشور خیلی مشكل داریم خاطرنشان كرد: اخیرا دستگاههایی به روش مدرن ماشین آلاتی با مبلغ 25 میلیون تومان تهیه كرده اند كه از كنجد به صورت لحظه ای روغن كنجد می گیرند به همین منظور باید اقتصادهایی كه رشد جهشی دارند تسهیل شوند
بازدیدها: 88