اگر به تاریخچه مبارزه با مواد مخدر دقت کنیم به روشنی دیده میشود که بارها برای کاهش استفاده از مواد مخدر مجازاتها تشدید شده و حتی برای استفاده از 30 گرم هروئین برای بار اول مجازات سنگینی درنظرگرفته شده اما به لحاظ آماری موفقیت چندانی در بحث مبارزه با مواد مخدر حاصل نشده است.
طباطبایی نائینی:
موفقیتی در کنترل عرضه و مصرف مواد مخدر نداشتیم/تشدید مجازات به تنهایی موثر نیست
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با تاکید بر اینکه تشدید مجازات ها تنها راهکار موثر درکاهش مصرف مواد مخدر نیست، گفت: مسئولان باید با انجام اصلاحاتی در اقتصاد کشور زمینه بروز ناهنجاریها را به حداقل کاهش دهند.
سیدحمیدرضا طباطبایی نائینی در گفت وگو با خبرگزاری خانه ملت، درخصوص انتقاد وزیر بهداشت از عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر به دلیل موفق نبودن درکاهش تعداد معتادان، گفت: ستادهای متکلف امور کلان در کشور مانند ستاد مبارزه با مواد مخدر و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز فراقوهای بوده و این ستادها در طول ادوار مختلف برنامهریزیهایی را درجهت کاهش عرضه مواد مخدر انجام دادهاند.
نماینده مردم نائین، خور و بیابانک درمجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه متاسفانه موفقیت چندانی دربحث کنترل عرضه مواد مخدر و تعداد معتادان حاصل نشده است، افزود: اگر به تاریخچه مبارزه با مواد مخدر دقت کنیم به روشنی دیده میشود که بارها برای کاهش استفاده از مواد مخدر مجازاتها تشدید شده و حتی برای استفاده از 30 گرم هروئین برای بار اول مجازات سنگینی درنظرگرفته شده اما به لحاظ آماری موفقیت چندانی در بحث مبارزه با مواد مخدر حاصل نشده است.
وی تاکید کرد: متاسفانه در برخی نقاط پایتخت معتادان بیخانمان بسیاری در سطح معابر عمومی دیده میشوند که همه حکایت از عدم موفقیت در مبارزه با مواد مخدر دارد.
طباطبایی با تاکید بر اینکه قرار گرفتن کشور در مسیر ترانزیت مواد مخدر آسیبهای وسیعی به لحاظ مصرف و قاچاق متوجه کشور کرده است، ادامه داد: اگر خواهان توفیق درجمع آوری معتادان و کاهش اعتیاد هستیم باید اقتصاد کشور اصلاح شود.
این نماینده مردم درمجلس نهم، با تاکید بر اینکه اصلاح اقتصاد ارتباط مستقیمی با کاهش اعتیاد دارد، تصریح کرد: همچنین کاهش بیکاری نیز ارتباط مستقیمی با کاهش مصرف مواد مخدر دارد، از سوی دیگر پر کردن اوقات فراغت جوانان با روش های صحیح ارتباط مستقیمی با کاهش اعتیاد دارد؛ هرچند که در بسیاری از شرایط عامل اصلی رها شده و تنها به مبارزه با کاهش اعتیاد پرداخته شده است.
نایب رئیس کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مبارزه تنها راهکار موثر برای کاهش اعتیاد نیست، گفت: متاسفانه شرایط نابسامان اقتصادی درجامعه علت اصلی عرضه و مصرف مواد مخدر شده و تا زمانی که رونق اقتصادی ایجاد نشود، نمی توان به کاهش اعتیاد و مصرف مواد مخدر امید داشت،بنابراین باید با برنامه ریزی معضلات اجتماعی و شرایط اقتصادی را درجهت کاهش مصرف مواد مخدر مساعد کرد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، وزیر بهداشت و درمان با ابراز ناراحتی از چهره شهربه دلیل وجود معتادان، گفت: مسوولان در گذشته و طی ۳۰ سال پس از انقلاب باید به این سوال پاسخ دهند که چرا چهره شهر به این شکل در آمده است، من به وظایف خود در این حوزه عمل میکنم اما ستاد مبارزه با موادمخدر سالهاست که فعال است، اما آیا تعداد معتادان کاهش یافته است. باید به این سوال پاسخ دهند؟
بازدیدها: 91