عمومی | 16 سپتامبر، 2016

معاون حقوقی قوه قضاییه وظیفه وکلا را پاسداشت اجرای عدالت دانست و گفت: هدف دستگاه قضایی و قضات نیز اجرای عدالت است و این دو در مقابل هم قرار ندارند.

135

به گزارش ایرنا، ذبیح الله خداییان روز جمعه در آیین تحلیف 331 کارآموز قضایی که در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی، افزود: اقامه قسط مهمترین هدف ارسال پیامبران نیز بوده است.

وی خطاب به وکلای دادگستری اظهارکرد: امروز به کسوت حرفه مقدس وکالت نائل شدید و از این جهت می گویم کسوت مقدس چون با قسم خوردن خود، وظیفه پاسداشت اجرای عدالت را عهده دار شدید.

وی با بیان اینکه با مرورهمه انقلاب ها و حتی کودتاهایی دنیا در طول تاریخ می بینیم مهم ترین هدف از آن اجرای عدالت بوده است، ادامه داد: حال این امانت بر دوش شما وکلایی که سوگند یاد کردید واگذار شده و باید با رعایت شروطی چون داشتن شجاعت، صبر و حوصله، دانش کافی برای استدلال و پاسداشت عدالت آن را به منصه ظهور برسانید.

خداییان یادآورشد: اگر وکلا هدف پاسداشت عدالت را مدنظر داشته باشند، وکالت را با تجارت اشتباه نخواهند گرفت، در مسیر منحرف نخواهند شد و در دفاع از حق از کسی در جامعه باکی نخواهند داشت.

معاون حقوقی قوه قضاییه با بیان اینکه اگرهدف ما این باشد، زمانی که وکالت فردی را می پذیریم هدف تنها حکم به نفع موکل صادر شدن نخواهد بود و هدف این است که حق موکل تضییع نشود نه اینکه به هر بهایی رای به نفع او صادر شود گفت: چه بسا ممکن است موکل قاتل باشد و هدف وکیل از پذیرش این پرونده رد کردن حکم قتل موکل نیست بلکه هدف این است تا به موکل او ظلم نشود و شخصیت او در دادگاه زیر سوال نرود و مقام قضایی آنچه حق موکل او است اعمال کند.

خداییان با بیان اینکه یک وکیل هنگام حضور درمحکمه از کسی جز خدا نباید ترسی داشته باشد، افزود: وکیل نگاه نکند که طرف مقابل موکلش چه کسی است یا چه مقامی از او حمایت می کند و از این بابت نترسد و چون کوه از حق موکل خود باید دفاع کند.

وی همچنین خواستار صبر و حوصله از وکلا شد و ادامه داد: وکیل ممکن است مورد تهدید یا اهانت از طرفین پرونده یا حتی از طرف برخی مراجع قرار بگیرد، اما باید در مسیر ثابت قدم بایستد و از کوره در نرود و در برابر صحبت هایی علیه خودبلافاصله موضع گیری نکند.

خداییان با تاکید برارتقا دانش در وکلا، خاطرنشان کرد: ارتقای دانش موجب می شود تا وکیل ازاستدلال بالایی برخوردار باشد و به قاضی در تحقق عدالت و ضایع نشدن حقی کمک کند. وکیل نباید به شکلی عمل کند که محاکمه به مقابله تبدیل شود.

** برخی متاسفانه وکیل را در مقابل قاضی می بینند

وی با بیان اینکه دردستگاه قضا هیچگاه وکلا را در محکمه در نقطه مقابل قضات نمی بینیم، ادامه داد: برخی متاسفانه وکیل را در مقابل قاضی می بینند و انگار قاضی کسی است که می خواهد حقی را ضایع کند در حالی که چنین نیست و قضا و وکلا نه تنها در نقطه مقابل هم نیستند بلکه هر کدام با درنظر گرفتن استقلال خود، در کنار هم هستند.

به گفته وی، این اشتباه است اگر یک قاضی برخورد خوبی با وکیل ندارد؛ چرا که او در این صورت نه به وکیل بلکه به جایگاه خود بی احترامی می کند و این هم استنباط اشتباهی است که وکلا در صورت صادر نشدن حکم به نفع موکل همه چیز را به پای قاضی بنویسد و بخواهد حیثیت خانواده خود یعنی خانواده عدالت را لکه دار کند.

معاون حقوقی قوه قضاییه دستگاه قضایی را خانواده ای شامل قاضی، کارمند و وکیل برشمرد و یادآورشد: از همه شماها انتظارمی رود از حریم دستگاه قضایی به خوبی پاسداری کنید؛ چون بی اعتبار و بی آبرو کردن دستگاه قضایی در اعتبار و آبروی وکلا هم تاثیرگذار است؛ اگر وکلا با استدلال های قوی قضایا را موشکافی کنند قاضی هم ناچار است حکم به حق دهد و این کمک به قاضی و دستگاه قضایی است.

خداییان دربخش پایانی سخنان خود از کانون وکلا خواست تا به قوه قضاییه در تهیه و تدوین پیش نویس لوایح کمک کنند و گفت: لوایح باید با توجه به اوضاع و احوال روز جامعه منطبق باشد، از نظریات اساتید دانشگاه استفاده شود و از دستاوردهای علمی جهان برخوردار باشد تا لوایحی با کمترین اشکالات به دولت ارسال شود.

وی با تاکید براینکه وکلا مسیر سختی را در پیش رو دارند، خاطرنشان کرد: متاسفانه فرهنگ وکالت هنوز در جامعه جا نیفتاده و بسیاری در دادگاه وکیل را فردی می بینند که می خواهد حق او را ضایع کند.

 

«روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گلستان»


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به کانون وکلای دادگستری گلستان می‌باشد.