در قانون اساسی به بحث پیشگیری از وقوع جرم پرداخته شده و بر این موضوع تاکید شده است که فقط به مباحث مقابلهای با مجرمان اکتفا نشود و باید زمینههای جرم را از بین برد و نرخ وقوع جرم را به حداقل ممکن رساند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: برنامههای مفصلی در حوزه پیشگیری از وقوع جرم تدوین شده و اقدامات خوبی صورت گرفت هرچند دیرهنگام بود.
به گزارش فارس، در دیدار با امام جمعه کرمان اظهار داشت: از زمانی که مدیریت جدید در قوه قضائیه حاکم شد، آیتالله آملیلاریجانی برای پیشگیری از وقوع جرم ساختار جدیدی ایجاد کردند.
وی بیان داشت: در قانون اساسی به بحث پیشگیری از وقوع جرم پرداخته شده و بر این موضوع تاکید شده است که فقط به مباحث مقابلهای با مجرمان اکتفا نشود و باید زمینههای جرم را از بین برد و نرخ وقوع جرم را به حداقل ممکن رساند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ادامه داد: ساختار جدید پیشگیری از وقوع جرم از زمان حضور آیتالله لاریجانی در قوه قضائیه تشکیل شد و تعداد قابل توجهی از نیروها را از کارهای قضایی منفک کردند تا به موضوعات پیشگیری از وقوع جرم بپردازند.
الفت تصریح کرد: برنامههای مفصلی در حوزه پیشگیری از وقوع جرم تدوین شده و اقدامات خوبی صورت گرفت هرچند دیرهنگام بود و گرچه سالها از زمان تاسیس معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه میگذرد، اما اقدامات پیشگیرانه در کشور ما جدی گرفته نشد و اقداماتی چون دستگیری و محاکمه و مجازات کردن بیشتر به خود رنگ گرفت.
وی بیان داشت: امام خمینی (ره) فرمودند «انقلاب سیاسی صورت گرفت، اما زمانی که اقدامات به انقلاب فرهنگی رسید، ابتر ماند» و مباحث فرهنگی نیاز به فکر، دقت و استمرار دارد.
الفت یادآور شد: دقت عمل و استمرار در پیشگیری از وقوع جرم از اهمیت ویژهای برخوردار است و ارتباط بهتر با مردم و جامعه باید در دستور کار قرار گیرد و اعتماد در اذهان مردم ایجاد شود تا به برنامههای تدوین شده پاسخ مثبت دهند.
وی اضافه کرد: با فضایی که امروز برای مردم ایجاد شده، پرداختن به مسائل فرهنگی به بدنه جامعه کار دشواری است.