عمومی | 20 ژانویه، 2018

نشست مشترک معاون حقوقی رئیس قوه قضائیه، عضو حقوقدان شورای نگهبان و هیات رییسه اسکودا، روسا و نواب رئیس کانون های وکلا و نمایندگان شورای اجرایی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران برگزار شد.

 

نشست مشترک معاون حقوقی رئیس قوه قضائیه، عضو حقوقدان شورای نگهبان و هیات رئیسه اسکودا، رؤسا و نواب رئیس کانون های وکلا و نمایندگان شورای اجرایی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران پنجشنبه ٢٨ دی ماه ١٣٩۶ برگزار شد.

در ابتدای این نشست که پس از اجلاس شورای اجرائی اتحادیه صورت گرفت، شهبازی نیا رئیس جدید اتحادیه، ضمن خوش آمد به حضار و معاون قوه قضائیه به لزوم تعامل بیشتر بین قوه قضائیه و کانونهای وکلا و آثار چنین رویکردی برای نظام قضائی اشاره کرد و برخی از مسائل مرتبط و خواسته های کانونهای وکلا اشاره نمود و در زمینه معضل مؤسسات حقوقی ثبت شده توسط افراد غیر وکیل، پرداخت مطالبات وکلا بابت وکالتهای معاضدتی و تسخیری با اختصاص یک ردیف دائمی در قانون بودجه کل کشور و نیز انتظام بخشی عادلانه به سهمیه در آزمون ورودی کاراموزی وکالت از معاونت حقوقی قوه قضائیه درخواست هم اندیشی و همکاری کرد. شهبازی نیا با اشاره به بودجه کلان کشورهای مختلف برای موضوع وکالت معاضدتی به ناچیز بودن این مبلغ در ایران اشاره کرد و بر لزوم تامین منابع مالی برای پرداخت مطالبات پیشین ناشی از همین مبلغ کم، تاکید کرد.

در ادامه این نشست دکتر ذبیح اله خدائیان معاون حقوقی قوه قضائیه اظهار داشت: در ابتدا لازم می‌دانم از بهمن کشاورز و آقای مندنی پور روسای سابق و اسبق اسکودا تشکر کنم و به هیات رئیسه جدید تبریک بگویم.

زمانی که از عدل و داد سخن به میان می‌آید اول نام قاضی و وکیل به ذهن می‌رسد و این دو را رکن اساسی عدالت می‌دانند از همین رو قاضی و وکیل دوبال فرشته عدالت هستند. اگر این دو به خوبی کنار هم باشند عدالت به خوبی اجرا می‌شود و مردم راضی می‌شوند لذا می‌بینیم همان ویژگی‌های قاضی در وکیل هم شرط است همچنین که قاضی باید امین باشد وکیل هم باید امین باشد. وکیل باید حرفه وکالت را مانند یک امانت نگاه کند درست مانند قاضی و مناسب او. آن وکیلی که پذیرفته و سوگند خورده باید حافظ جایگاهش باشد و از آن پاسداری کند و خود را وقف احقاق عدالت کند

اگر می‌گوییم قاضی باید شجاع باشد و از صاحبان زر و زور نترسد و براساس قانون و حکم خدا حکم کند وکیل هم باید این گونه باشد و در مقام دفاع شجاع باشد.

گاهی شاهدیم عده‌ای زر و زور دارند وکیل اگر ترسو باشد جا می‌زند و نمی‌تواند به وظیفه خود عمل کند.

وکیل و قاضی باید عادل باشند اگر وکیل در وکالت عادل نباشد وکالت را با سودا گری اشتباه گرفته است و آن وقت هدفش فقط موفقیت در دعوا می‌شود و به اجرای عدالت توجه نمی‌کند و فکر می‌کند اگر در چند دعوا پیروز شود معروف می‌شود. وکیل باید عادل باشد تا به حق وکالت کند و از حق دفاع کند. ممکن است در جایی وکیل بداند موکل حق ندارد اما نباید به هر روشی سعی کند رای به نفع موکل او صادر شود.

استقلال لازمه کار وکیل و قاضی است اگر قاضی احساس استقلال نکند ممکن است نتواند به خوبی به وظیفه خود عمل کند بر همین اساس در قانون اساسی استقلال قاضی پیش بینی شده است. وکیل به مانند قاضی باید مستقل باشد همه باید تلاش کنیم این دو مستقل باشند و الا به هدف خود نمى رسیم.

وی با اشاره به شأن وکیل و قاضی گفت باید شأن این دو حفظ شود تا مورد اعتماد مردم باشند اگر شأن جایگاه این دو قشر در جامعه پایین بیاید خوب نیست. اگر شان این دو حفظ شود مردم به آنها اعتماد می‌کنند.

اگر این شأن را داشته باشند بهتر می‌توانند به وظیفه خود عمل کنند و کمتر مورد تهدید قرار می گیرند برخی وکلا می‌گویند برخی قضات شأن وکلا را حفط نمی‌کنند من این را وارد میدانم اما باید به چند نکته توجه کنیم ما نگرش و دیدگاه خود را نسبت به یکدیگر تغییر دهیم برخی قضات تصور دارند وکیل تاجر است فقط به حق الزحمه فکر می‌کند این اشتباه است باید تصور شود وکیل همکار و دستیار ماست و می‌خواهد به ما کمک کند تا به عدل حکم کنیم باید این نگرش برخی قضات تغییر کند

امروز گمان می‌شود و جو سازی می‌شود وکیل در برابر قاضی است وکیل فرشته عدالت است و می‌خواهد مانع تضییع حق شود.

اگر این مشکلات حل شود روابط خوب می‌شود باید تلاش کنیم وکیل، قاضی را همکار خود ببیند ما نباید اختلافی داشته باشیم اگر قاضی بخواهد حق کسی ضایع کند باید وکیل رودرروی او بایستد و بالعکس.

گاهی این تصورات دامن زده می‌شود احساس می‌شود قضات آمده‌اند تضییع حق کنند اما وکلا نمی‌گذارند. باید نگرشی بوجود بیاوریم که هر دو براى احقاق حق آمده‌اند.

امروز تبلیغات واقعی صورت نمی‌گیرد و نگرش مردم بر اساس همین است گاهی فیلمی ساخته می‌شود و وکیل را شخصی ضعیف و کاسب که دنبال زد و بند است نشان می‌دهند موقعی که در مردم این نگرش ایجاد شود وکیل فقط دنبال حق الوکاله است، به او اعتماد نمی‌کنند و بر همین اساس گاهی وکلا مورد تهدید قرار می‌گیرند زیرا مردم فکر می‌کنند او می‌خواهد تصییع حق کند. اگر مردم پی ببرند وکیل دنبال احقاق حق است از او کینه به دل نمی‌گیرند اگر اینطور شود ارتباط وکیل و قاضی را می‌پذیرند آیا با این باور فعلی اگر وکیل و قاضی با هم در ارتباط باشند مردم می‌گویند با هم ساختند و تمام شد زیرا این باور را ندارند که این دو همکار هستند و هدفشان احقاق حق و عدالت است در فیلم ها و مطبوعات باید این دیدگاه بوجود آید تا مردم به ما اعتماد کند.

وی با اشاره دیدگاه وکلا نسبت به خود گفت ما مجموعه کانون وکلا را داریم و همچنین مرکز امور مشاوران وکارشناسان قوه قضاییه. مردم هر دو را وکیل می‌دانند دیگه به آرم ها نگاه نمی‌کنند ما موقعی که رو در رو هم قرار می‌گیریم علیه هم تبلیغ منفی میکنیم جایگاه خود را پایین می‌آوریم وقتی به طرف مقابل می‌گوییم سواد ندارند وکالت زیر سوال می‌رود نه مرجعی خاص. اختلافات و دیدگاه‌ها نباید به صحنه جامعه بیاید اینها را در جلسات بین دو مجموعه حل کنید در غیر این صورت دودش به چشم همه می‌رود و مردم بی اعتماد می‌شوند.

تلاش شود مشکلات را در جلسات مشترک حل کنید و به تصمیم واحد برسید. ما و مجلس کمک مى کنیم به یک راه حلی برسیم تا این اختلافات بین وکلا حل شود و پایان یابد.

اگر چنین عمل کنیم، دیدگاه فعلی رفع می شود. نباید خوشحال شویم که کسی دستگاه قضایی را زیر سوال ببرد اگر دستگاه قضایی نزد مردم معتمد باشد وکلا هم مورد اعتماد مردم قرار میگیرند. دو طرف با تعامل باید سعی کنند شأن هر دو گروه وکلا و قضات حفظ شوند.

در هر استانی که وکلا و رئیس کانون و روسای دادگستری ارتباط خوبی دارند، شأن وکلا بیشتر حفظ می‌شود سعی کنید با روسای دادگستری و دادستان ها جلسات مشترک داشته باشید آن وقت گله مندی ها در رابطه بازرسی و حفظ شان کم می‌شود. گله مندی ها را در نشستهای مشترک حل کنیم. طرح آنها در همایش‌های عمومی نتیجه خوبی ندارد.

بین کانون مرکز و اتحادیه و قوه قضائیه ارتباط خوبی هست و ما نظرات آنها در تنظیم لوایح را اعمال میکنیم باید این ارتباط بیشتر شود تا در تهیه قوانین هم اندیشی بیشتری داشته باشیم. امیدوارم با حضور دکتر شهبازی نیا این ارتباط نزدیکتر شود.

در خصوص موسسات، خلاء قانونی داریم که انشاالله با همکاری کمیسیون قضائی حل خواهد شد. در رابطه با مطالبات کانون ها بابت از معاضدت نامه ای به من نوشته شود تا مطالبات را پیگیری کنم. در رابطه به سهمیه باید بگویم این در فراکسیون ایثارگران و در تلفیق تصویب شد و کمیسیون قضایی به آن رسیدگی نکرد. این سهمیه در همه جا است اگر لازم است با هم مشورت کنیم در این زمینه من موافقم.

مجددا مسئولیت جدید را که به حق به شما واگذار شده، تبریک می گویم و آرزوی موفقیت دارم..

در ادامه نشست دکتر ابراهیمیان عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت :

به رئیس قبلی اتحادیه تبریک می‌گویم هر کسی که امانتی را تحویل می‌دهد باید به او تبریک گفت. به دکتر شهبازی نیا تبریک می‌گویم ایشان علاوه بر جایگاه علمی، فردی متین و باوقار هستند وقتی چنین بزرگانی در این منصب هستند توقع می‌رود این ویژگی را به آن مجموعه منتقل کنند.

من سال گذشته از سمت قضایی بازنشست شدم و پروانه وکالت گرفتم خودم هم وقتی به عنوان وکیل وارد جایی میشوم در صف می ایستادم و بازرسی میشوم.

هر چقدر سطح مدنیت ما پیشرفت کند نگاه به وکیل بهتر می‌شود. ما چاره‌ای جز استفاده از تجربیات دیگران نداریم. انقلاب به ما اعتماد به نفس داد ولی واقعیت امر این است که اعتماد به نفس موجب نشود که از اول به فکر اختراع چرخ باشیم در بسیاری از جاها فعلا ترجمه کافی است ببینیم اخلاق حرفه‌ای وکالت و قضاوت در بقیه جاها چگونه است. با قاعده گذاری می‌توان رفتارها تنظیم شود به نظرم می‌رسد اخلاق حرفه‌ای وکلا و قضات را می‌توان در چارچوبی تعریف کرد.

به نظر می‌رسد برخی امور نیاز به فلسفه آنچنانی ندارد رفتارها و حتی اداهای خوب از هرکسی باشد خوب است. در آموزش‌ها قضایی به کارآموزان قضاوت رفتار با وکیل یاد بدهیم و بگوییم در شأن تو نیست از وکیل بپرسی چقدر حق الوکاله گرفتی. امیدوارم این جلسات مشترک که خوب است ادامه پیدا کند گله ها مطرح شود و کم کم فرهنگ حرفه‌ای بوجود آید.

(منبع: وب سایت اسکودا)

 

 

 

«روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گلستان»


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به کانون وکلای دادگستری گلستان می‌باشد.