عمومی | 25 نوامبر، 2015

علم و عدالت دو شرط اصلی امر قضاوت است. درباره دانش قضایی گفته شده است که قاضی باید مجتهد باشد و بزرگان دین در این خصوص یک درجه عدول کرده و گفته‌اند کسانی که دانش قضایی و مقلد باشند و به مسائل قضایی به میزان مورد نیاز مسلط باشند می‌توانند در جایگاه قضا قرار بگیرند.

دادستان کل کشور گفت: وکیل ناسالم را برای جامعه و دادرسی عادلانه، اجرای عدالت تهدید می‌دانیم.

81853279-70328589به گزارش  تسنیم، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی در مراسم تحلیف جمعی از کارآموزان قضایی با بیان اینکه بزرگان برای امر قضاوت شرایطی را بیان کرده‌اند گفت: علم و عدالت دو شرط اصلی امر قضاوت است. درباره دانش قضایی گفته شده است که قاضی باید مجتهد باشد و بزرگان دین در این خصوص یک درجه عدول کرده و گفته‌اند کسانی که دانش قضایی و مقلد باشند و به مسائل قضایی به میزان مورد نیاز مسلط باشند می‌توانند در جایگاه قضا قرار بگیرند.

دادستان کل کشور با اشاره به عدالت که یکی دیگر از شرایط امر قضاوت محسوب می‌شود گفت: هیچ فقیهی بر خلاف شرط علم، از شرط عدالت عدول نکرده‌ و همه اذعان کرده‌اند که قاضی باید عادل باشد و این عدالت به عنوان یک فضیلت اخلاقی مطرح است.

رئیسی تاکید کرد: بعد از توحید هیچ مفهومی فراگیرتر از مفهوم عدالت نیست و مفهوم عدالت شامل اخلاق و تربیت نفسانی انسان عادل است.

وی خطاب به کارآموزان قضایی گفت: به هیچ وجه نسبت به علوم و دانشی که در دانشگاه‌ها و حوزه‌ها کسب کرده‌اید بسنده نکنید و علم یک قاضی باید به‌هنگام شود.

دادستان کل کشور با بیان اینکه کار قاضی، مهندسی اجرای قانون است افزود: گاهی به یک رای به قوانین مختلف استناد می‌شود که این مسئله نشاندهنده یافته‌های علمی، موضوع‌شناسی و حکم‌شناسی قاضی است.

رئیسی تاکید کرد: قاضی به مانند کوه استواری است که تمام نوسانات اجتماعی را با آرای قاطع خود کنترل کرده و جامعه را از نوسانات و اضطراب‌های اجتماعی حفظ می‌کند به عنوان مثال گاهی در یک منطقه قاضی با انشای یک حکم عادلانه، آرامش را در آن منطقه برقرار می‌کند.

وی با بیان اینکه در برخورد با مفاسد اجتماعی و اقتصادی آرای قضات بسیار تاثیرگذار است، افزود: دادسراها خط مقدم برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی و اقتصادی در جامعه هستند و کارها باید در دستگاه قضایی به صورتی باشد که مردم آرامش داشته باشند یا احساس اجرای عدالت کنند.

دادستان کل کشور با بیان اینکه دستگاه قضای باید به عنوان ملجاء و پناهگاه مظلومان باشد افزود: امیدواریم با تمام تلاش‌هایی که در جای جای کشور صورت می‌گیرد این مهم بیش از پیش در دستگاه قضایی خود را نشان دهد.

رئیسی ادامه داد: البته ناسلامتی‌ها و تهدیدهایی در گوشه و کنار داریم که اراده جدی قوه قضائیه برخورد با این تهدیدهاست.

وی با بیان اینکه برای وکیل در فقه و قانون اساسی و همچنین قوانین موضوعه جایگاه خوبی در نظر گرفته شده گفت: وکیل به عنوان یکی از مددکاران قاضی و اصحاب دعوا محسوب می‌شود و به اتقان آرا کمک می‌کند.

دادستان کل کشور تاکید کرد: وکیل ناسالم را برای دادرسی عادلانه و اجرای عدالت و همچنین برای جامعه تهدید می‌دانیم. لذا دنبال این هستیم که ضمن استفاده از همه فرصت‌ها، آنگونه که اقتضای عدالت است این مجموعه پاک، سالم و کارآمد خدایی نکرده مورد آسیب قرار نگیرد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به کانون وکلای دادگستری گلستان می‌باشد.