رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) گفت: اتحادیه در هیچ یک از مراحل تعیین ظرفیت آزمون وکالت، نقش ندارد و تنها آزمون سراسری وکالت را به نیابت از کانون ها برگزار می کند.
رییس اسکودا:
اتحادیه سراسری کانون های وکلا، نقشی در تعیین ظرفیت آزمون وکالت ندارد
مرتضی شهبازی نیا در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا، درباره اقدامات انجام شده برای افزایش ظرفیت پذیرش آزمون وکالت، افزود: ظرفیت پذیرش کارآموزان وکالت برای هر کانون پیش از برگزاری آزمون، در یک کمیته ای متشکل از رئیس کل دادگستری استان، رئیس دادگاه عمومی و انقلاب استان و رئیس کانون وکلا مشخص می شود بنابراین تعیین ظرفیت در اختیار کانون ها هم نیست.
وی با اشاره به اینکه پذیرش کارآموز وکالت براساس معیاری هایی تعیین می شود، گفت: وجود وکلای سرپرست برای هدایت و آموزش کارآموزان جدید و آمادگی دادگاه ها و فضای مناسب برای حضور وکلا از جمله معضلاتی است که کانون ها برای همین تعداد پذیرش هم در مضیقه هستند و به همین دلیل است که کمیته های سه نفره با لحاظ شرایط و نیاز، ظرفیت را تعیین می کنند.
** افزایش دامنه شمول ایثارگری در قانون غیرمنصفانه است
رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران با اشاره به قانون ایثارگران گفت: به نظر می رسد افزایش دامنه شمول ایثارگری در قانون غیرمنصفانه است زیرا سهمیه از ایثارگران به فرزندان ایثارگران تسری پیدا کرده است و به نظرم فرزندان ایثارگران دلیلی ندارد که از چنین سهمیه ای برخوردار باشند.
** کانون ها نمی توانند پاسخگوی اجحاف قانونگذار باشند
شهبازی نیا تصریح کرد: این اجحاف از جانب قانونگذار پیش آمده است و کانون ها نمی توانند پاسخگوی اجحاف قانونگذار باشند و بیشتر از حد توان، کارآموز بپذیرند که نتیجه آن این می شود که کارآموزی جدی انجام نشود و در نهایت، حقوق مردم در معرض تضییع قرار گیرد.
**اکنون افزایش ظرفیت پذیرش، خلاف قانون است
وی با تاکید بر اینکه کانون ها باید از حکومت قانون دفاع کنند، اضافه کرد: همه کانون ها این شرایط را درک می کنند و از این شرایط ناراحت هستند اما به هر روی، کانون نهادی است که باید از حکومت قانون دفاع کند و واقعا اینکه اکنون ظرفیت پذیرش افزایش یابد، خلاف قانون است زیرا در قانون، زمان تشکیل کمیته تعیین ظرفیت مشخص است.
شهبازی نیا خاطرنشان کرد: البته هر یک از کانون های وکلا مستقل هستند و ترکیب کمیته تعیین ظرفیت هر کانون، مجزاست؛ بنابراین نمی توان به عملکرد یک کانون استناد کرد و راجع به دیگر کانون ها قضاوت داشت.
رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران گفت: اتحادیه تنها کاری که می توانست انجام دهد این بود که جلسه ای برای رایزنی با حضور روسای کانون ها تشکیل داد و در آن جلسه هم به تمکین قانون تاکید شد.
شهبازی نیا افزود: اتحادیه اسکودا و کانون های وکلا خود رامتعهد می داند که برای آزمون وکالت سال آینده پیگیری های لازم را داشته باشند تا ظرفیت پذیرش از این وضعیت ناعادلانه در آید و امیدواریم که نمایندگان مجلس هم در این زمینه همکاری های لازم را داشته باشند.
به گزارش ایرنا، امسال با توجه به اینکه مصادیق و دامنه شمول ایثارگری براساس قانون حمایت از ایثارگران، بیشتر شده است و 30 درصد از ظرفیت پذیرش آزمون وکالت به ایثارگران اختصاص دارد، از زمان اعلام نتایج سهمیه آزاد آزمون وکالت، برخی داوطلبان نسبت به سهمیه ایثارگران اعتراض داشتند و ابراز نارضایتی کردند.
«روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گلستان»
طه
سال آینده چرا پیگیر باشید؟؟؟ فکر اون 13 نفری که ردشون کردین باشید. چه ضربه ایی به زندگیشون زدید!!