وزیر دادگستری:
رضایت طرفین در داوری بیش از محاکم قضایی است
وزیر دادگستری گفت: نهاد داوری، یک نهاد مهم و اساسی است و در سیاستهای کلی مقام معظم رهبری نیز تأکید به استفاده از شیوه داوری و حکمیت در حل و فصل دعاوی شده است.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در آئین افتتاحیه مرکز داوری اتاق تعاون ایران که صبح امروز در هتل بزرگ تهران برگزار شد، ضمن گرامیداشت حادثه 17 شهریورماه، گفت: 17 شهریور سرآغاز تحول عظیمی در تاریخ انقلاب بود و انقلاب را جهانگیر و عالمگیر کرد. صدور بیانیه امام (ره) نیز پس از حادثه 17 شهریور، موج عظیمی را در حرکت انقلابی ملت ما آغاز کرد.
وی ادامه داد: درست است که در دنیا جنگ و دعوا زیاد است، ولی آنچه که باعث جنگ میشود، مباحث اقتصادی است. یعنی جنگ اصلی، جنگ و دعوای اقتصادی است. در واقع میتوان گفت که اقتصاد و مباحث اقتصادی در کانون همه تحولات اعم از داخل و نیز در فضای بینالمللی است.
وزیر دادگستری با اشاره به اینکه «در حوزه اقتصادی، دستاوردهای ما متناسب با ظرفیتهای ملی ما نیست» ادامه داد: این واقعیت را باید بپذیریم و یکی از دلایلی که دشمن روی مباحث اقتصادی دست گذاشته، این است که ما از ظرفیتهای اقتصادیمان خوب استفاده نکردهایم و چالشهای زیادی را در این زمینه داریم.
پورمحمدی تصریح کرد: آنچه که مقام معظم رهبری پیوسته در حوزه اقتصاد مقاومتی به آن تأکید دارند همین است که ما یک کسری فاحشی در اقتصاد داریم چه در اقتصاد خصوصی و چه در تعاون. ما نتوانستیم از تمام سرمایه انسانیمان به خوبی استفاده کنیم. بنابراین نیاز است که ما تحولی را در فرهنگ کار و مصرف و تولید ایجاد کنیم. وزیر دادگستری با اشاره به اینکه «ما سرمایهگذاری جمعی در کشور نداریم» گفت: در کشورهای دیگر بیش از 80 درصد مشارکت عمومی وجود دارد ولی این مشارکت در کشور ما زیر 10 درصد است. بنابراین کار جمعی به خصوص در زمینه اقتصادی یک تمرین اجتماعی را نیاز دارد و تعاون باید در این راستا فعالیت کند.
وی با اشاره به اینکه «یکی از مشکلات نظام پولی ما تعاونیهایی است که بدون مجوز گسترش یافته است» گفت: فعالان حوزه تعاون باید در نقادی حوزه تعاون پیشگام شوند و ببینند که مشکلات این حوزه چیست. پورمحمدی با اشاره به افتتاح مرکز داوری اتاق تعاون ایران، گفت: این کار، بسیار ارزنده است چرا که نهاد داوری بسیار مهم و اساسی و در سیاستهای کلی مقام معظم رهبری هم استفاده از شیوه داوری و حکمیت در حل و فصل دعاوی تأکید شده است.
وزیر دادگستری ادامه داد: رسیدگی و داوری در محاکم و نظامات قضایی پیچیده است و تشریفات خاص خود را دارد و بسیار زمانبر است، لذا در کنار این تشریفات داوری میتواند بسیار مفید باشد. پورمحمدی یادآور شد: عمدتاً رضایت طرفین در داوری بیش از محاکم قضایی است و تلاش در این جهت بسیار مهم است. ما داوری را در اتاق بازرگانی، اتاق بورس بهادار و.. داریم و این نشان از پیشروی نهاد داوری در کشور ماست. وی در پایان گفت: بسیاری از اختلافات و دعواها به خاطر ناآگاهی به مبانی حقوقی است به همین دلیل خواهشمندم در حوزه فعالیت اقتصادی و در حوزه اداری ما به مشاوران و وکلای حقوقی بیشتر بها داده شود چرا که بسیاری از خسارتها به خاطر عدم توجه به مسائل حقوقی است. بنابراین باید این فرهنگ در کشور ما جا بیفتد و تلاشمان در جهت کاستی دعواها باشد.