عمومی | 07 دسامبر، 2015

حق برخورداری از دادرسی عادلانه در تمام شقوق این حق مانند حق دفاع، برگزاری دادگاه علنی، امکان تجدید نظرخواهی مطلق است و هیچ دولتی حق ندارد با توجیه شرایطی از قبیل نا ایمن بودن و تروریستی بر این حق قید و محدوده وارد کند.
81867694-70355824
دبیر کمیسیون حقوق بشراسلامی برخورداری از دادرسی عادلانه را حق مطلق و بدون قید و شرط برای همه انسان ها عنوان کرد وگفت: همه افراد از کافرگرفته تا اسیر، شرور و گناه کار ازاین حق باید برخوردار باشند.

به گزارش ایرنا، محمد حسن ضیایی فر در همایشی که به مناسبت دهم دسامبر روز حقوق بشر در محل کانون وکلای دادگستری مرکز برگزارشد، اظهار کرد: حقوق انسانی غیر قابل تعلیق و یا در مواردی مطلق وجود دارند که حق برخورداری از دادرسی عادلانه یکی از آنها است.

وی افزود: حق برخورداری از دادرسی عادلانه در تمام شقوق این حق مانند حق دفاع، برگزاری دادگاه علنی، امکان تجدید نظرخواهی مطلق است و هیچ دولتی حق ندارد با توجیه شرایطی از قبیل نا ایمن بودن و تروریستی بر این حق قید و محدوده وارد کند.

دبیرکمیسیون حقوق بشر اسلامی با بیان اینکه منطقه آفریقا که به ظاهرعقب مانده نشان می دهد در سال 1999 حق برخورداری از دادرسی عادلانه را در آنجا به رسمیت شناخته است، تصریح کرد: محاکم بین المللی که به جنایت جنگ بشریت رسیدگی می کردند در رویه قضائی خود حق برخورداری از دادرسی عادلانه را غیر قابل تعلیق دانستند.

این فعال حقوق بشری یکی ازحساسیت ها و ظرافت ها حق برخورداری از دادرسی عادلانه را اختصاص نداشتن به آدم های خوب جامعه دانست وگفت: انسانهای در معرض گناه، صاحب منصبان و آنهایی که مرتکب گناه می شوند نیز از این حق برخوردارهستند و همه ما باید کمک کنیم تا در مقررات و سازماندهی و سازوکارهای داخلی و همچنین عملکردهای خودمان محدوده های وارد شده بر این حق را برداریم.

ضیایی فر از حقوق دانان خواست تا به قانونگذاران در چگونگی رفع برخی مشکلات آیین دادرسی کیفری راهکار ادامه دهند و در تدوین آئین نامه ها به دستگاه قضا کمک کنند و در این صورت حق آزادی بیان نیز شکوفا خواهد شد.

دبیرکمیسیون حقوق بشر اسلامی با بیان اینکه حقوق بشر در67 سال پیش به تصویب رسیده است، شعار امسال حقوق بشر را ‘ حقوق و آزادی های ما تا همیشه ‘ عنوان کرد و گفت: 50 سال قبل دو سند لازم الاجرا به عنوان مکمل اعلامیه حقوق بشر با عناوین میثاق بین المللی سیاسی و مدنی و میثاق بین المللی اجتماعی به تصویب رسید و قبل از انقلاب مورد تایید مجلس وقت قرار گرفت.

ضیایی فربا تاکید بر اینکه همه جوامع در تلاش برای تحقق همه حق ها متعهد هستند اضافه کرد: آزادی بیان از جمله حقوقی است که چارچوب ها و قیدهایی در آن وجود دارد چون نمی توانیم سلامت همگان و آزادی بقیه را نادیده بگیریم که به اینها حقوق مشروط و قیدبردار می گویند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به کانون وکلای دادگستری گلستان می‌باشد.