عمومی | 25 فوریه، 2019

یکصدوبیست و هفتمین جلسه رسمی شورای شهر گرگان با بزرگداشت روز وکیل برگزار شد.

به دعوت شورای اسلامی شهر گرگان، نشست مشترک اعضای هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان و هیأت مدیره مرکز مشاوران حقوقی قوه قضاییه با شهردار گرگان و رییس و اعضای شورای اسلامی این شهر، ظهر دوشنبه ششم اسفند، در صحن شورا برگزار شد.

در این نشست که عبدالرضا دادبود شهردار گرگان و نمایندگان حقوقی شهرداری، علی اصغر یوسفی رییس شورای اسلامی این شهر و دیگر اعضای شورا، رضا سلیمانی رییس کانون وکلای دادگستری گلستان و اعضای هیأت مدیره، مجتبی نصری رییس مرکز مشاوران حقوقی استان و اعضای هیأت مدیره این مرکز حضور داشتند شهردار گرگان و رییس شورای اسلامی این شهر، ضمن تبریک روز وکیل و سازنده توصیف نمودن این جلسه، خواستار تعامل بیشتر شهرداری با کانون وکلا شدند.

سعید رحیمی عضو شورای شهر گرگان و رییس کمیسیون حقوقی و نظارت شورا نیز برگزاری این نشست پس از بیست سال از شروع به کار این شورا را به منظور ارج نهادن به نهاد وکالت و جایگاه و نقش وکیل در احقاق حق و تعامل بیشتر شورای شهر با کانون وکلای دادگستری گلستان و مرکز مشاوران حقوقی قوه قضاییه استان برشمرد و افزود: بهداشت حقوقی جامعه در گرو گسترش آگاهی های حقوقی شهروندان و تعامل و همکاری نهادهای مدنی ازجمله کانون های وکلا و شوراهاست.

شورای شهر در ایجاد فرهنگ مراجعه به وکیل توسط شهروندان مداخله کند

رییس کانون وکلای دادگستری گلستان نیز با اشاره به تاریخچه یکصد ساله کانون های وکلا و تصویب لایحه قانونی استقلال در سال 1331 و پایمردی تعدادی از وکلای آن زمان بویژه نخست وزیر وقت دکتر محمد مصدق، به تشریح آثار این قانون در حق دفاع از شهروندان پرداخت و گفت: تصویب این قانون آثار مثبتی در حق دفاع شهروندان و اعتبار سیستم قضایی ایجاد کرد.

رضا سلیمانی با تشکر از دعوت شورای اسلامی شهر گرگان، در راستای همکاری برای تثبیت حقوق شهروندان در زمینه هایی همچون حقوق شهروندی، حفظ منابع طبیعی، برگزاری همایش های مرتبط و… اعلام آمادگی و بیان کرد: شورای شهر، شورای شهروندان است زیرا شهرِ بدونِ شهروند فاقد معناست.

وی با تأکید بر لزوم مداخله شورای شهر در ایجاد فرهنگ مراجعه به وکیل توسط شهروندان و تأثیر مثبت این اقدامات در بهداشت حقوقی جامعه، اظهار کرد: این اقدامات قطعاً بهداشت جسمی و روحی شهروندان را به دنبال خواهد داشت.

سلیمانی با تقاضای نامگذاری معبر، مکان یا میدانی در مرکز استان به نام وکلا، گفت: کانون وکلا نیز همانند شورای شهر در حال ارائه خدمات عمومی به شهروندان است و قسمتی از امور حاکمیتی را نیز به عهده دارد. خدمات رایگان بسیاری همانند وکالت های تسخیری متعدد در طول سال، معاضدت قضایی و مشاوره حقوقی در چند نقطه بویژه در محل کانون در حال انجام است.

وی تصریح کرد: بهتر آن است محلی در مرکز شهر برای معاضدت قضایی در اختیار کانون قرار گیرد.

از ظرفیت شورای شهر در آموزش حقوق شهروندی استفاده نشده است

همچنین عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان نیز با اشاره به ظرفیت های شورای شهر، عنوان کرد: شوراهای شهر ظرفیت های بالقوه ای دارند که یکی از آنها می تواند فرهنگ سازی و آموزش شهروندان در زمینه حقوق شهروندی باشد اما متأسفانه تاکنون یا از این ظرفیت استفاده نشده و یا اگر شده، بسیار کمرنگ بوده و نمود خارجی نداشته است.

غلامرضا ریاضی افزود: مردم ما اگر به حقوق و تکالیف خود آشنا باشند بسیاری از معضلات آنها و ناهنجاری جامعه حل خواهد شد.

وی با اشاره به موضوع طلاق، یادآور شد: به عنوان مثال با آمار طلاقی که در خانواده ها دیده می شود اگر زوجین با حقوق خود آشنا باشند و یا بدانند چه تکالیفی نسبت به طرف مقابل دارند قطعاً بسیاری از مشکلات و اختلافات در این حوزه مرتفع خواهد شد و آمار طلاق نیز پایین خواهد آمد.

ریاضی اضافه کرد: گسترش فرهنگ حقوقی ازجمله وظایف شوراهای شهر است و در این میان کانون وکلا بهترین مرجعی است که می تواند به شورا کمک کند و ما نیز در این زمینه امادگی خود اعلام می کنیم. شما در خانه های فرهنگ محلات یا سمن ها می توانید این آموزش ها و کارگاه ها را با کمک وکلای دادگستری داشته باشید.

عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان اظهار کرد: نکته دیگری که می توان به آن اشاره کرد ارتقای فرهنگ حقوقی در جامعه از طریق تبلیغات است؛ چه اشکالی دارد در کنار تبلیغات بازرگانی، شعارهایی در زمینه آشنایی شهروندان با حقوق خویش را نیز داشته باشیم و این مهم در شهرهای دیگر اتفاق افتاده اما در گرگان شاهد آن نبوده ایم در حالی که از بیلبوردها و تلویزیون شهری نیز می توان برای گسترش دانش و فرهنگ حقوقی بهره برد.

چهره وکیل نباید تخریب شود

علی مقسم نیز رسیدن به بهداشت حقوقی جامعه را منوط به اطلاع رسانی حقوقی به آحاد ملّت دانست و افزود: در این راستا، اصلی ترین عامل پرهیز از تخریب چهره وکیل و جامعه وکالت توأم با شأن دادن نقش و سهم بسزای وکیل در جامعه از حیث امور حقوقی و کیفری است.

عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان تصریح کرد: از سوی دیگر وکلا نیز باید شرافت حرفه ای و تعهد کاری خود را حفظ کرده و پایبند به اصول باشند.

فرهاد توماج دیگر عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادستری گلستان گفت: بهداشت حقوقی جامعه در گرو همکاری دستگاه ها ازجمله کانون وکلا و شورای شهر و تعامل با یکدیگر است.

همچنین امید کفاش عضو علی البدل هیأت مدیره این کانون، ضمن تأکید بر لزوم آگاه سازی شهروندان با شیوه های ساده، عنوان کرد: با توجه به پیچیدگی دعاوی حقوقی ضرورت دارد که دایره حقوقی شهرداری گرگان جهت دفاع بهتر از دعاوی، تخصصی شود.

سیدرحیم امیرلطیفی عضو کانون وکلای دادگستری گلستان نیز با بیان اینکه «شهرداری با گستردگی خاص، ازجمله دستگاه های خدمتگذاری است که نیاز به مساعدت و همیاری همه ارگان های ذیربط و ذی مسئول و شهروندان جهت ارائه خدمات بهتر دارد» گفت: بدیهی است شهروندان فهیم گرگانی به ازای برخورداری از حقوق شهروندی از انجام تکالیف و وظایف شهروندی خود دریغ نخواهند کرد.

مصطفی ابراهیم نژاد مدیر داخلی کانون وکلا با بیان اینکه «شهرداری و شورای شهر و شهروندان حقوق و تکالیفی نسبت به یکدیگر دارند، گفت: حق اداره شایسته امور شهری بر مبنای کارامدی، پاسخگویی، شفافیت، عدالت و انصاف در حقوق اساسی شهروندان است و در عین حال تکالیفی نیز داته که سلامت جامعه شهری در گرو پایبندی شهروندان به آن است.

وی با تقاضای تعیین شعب تخصصی در مراجع قضایی جهت رسیدگی به پرونده های حقوقی با توجه به تخصصی بودن و پیچیدگی دعاوی شهرداری، افزود: با توجه به ماده 71 قانون تشکیلات و وظایف شوراهای اسلامی کشور که بررسی و شناخت نیازها و نارسایی های اجتماعی، آموزشی و فرهنگی شهروندان را بر عهده شورا گذاشته، خواستار ارتقای آگاهی های حقوق شهروندی با پتانسیل کمیسیون مشترک و کمیته اجرایی نمودن آن هستیم.

 

 

«روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گلستان»


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به کانون وکلای دادگستری گلستان می‌باشد.