سی و سومین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران به میزبانی کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه و بویر احمد 22 و 23 آبان در شیراز برگزار شد.
در این همایش، دکتر «مرتضی شهبازی نیا» رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلا دادگستری ایران گفت: «بانکی مون» در اجلاس IBA گفت اگر حاکمیت قانون نباشد آزادی بیان، استقلال قوه قضائیه و استقلال کانون وکلا و توسعه پایدار در آن نیست.
وی با بیان اینکه «برای استقلال قضایی مهمترین یاری رسانان، وکلا هستند» افزود: استقلال وکلا، حق عامه است و در قانون اساسی در بخش حقوق ملت به رسمیت شناخته شده است. حفظ استقلال کانون وکلا به خاطر ملت است نه وکلا.
«شهبازی نیا» تأکید کرد: برای استقرار مردم سالاری چارهای جز استقلال کانون وکلا نیست و اقدامی خلاف آن برخلاف امنیت ملی است.
رییس اسکودا ادامه داد: ما سیاسی نیستیم اما منافع ملی برای ما مهم است. اینکه به ما بگویند پیاده نظام دشمن نتیجهای جز یاس ملی ندارد.
وی با بیان اینکه «استقلال کانون وکلا مساله صنفی نیست» گفت: مردم نگاه منفی به وکلا ندارند و عموم مردم جایگاه وکلا را میدانند. متأسفانه برخی رسانهها که از بودجه عمومی ارتزاق میکنند نهاد وکالت را مورد حمله قرار می دهند و این بی اعتبار کردنها بزرگترین ضربه به منافع ملی است.
«هومان پارسا» رییس کانون وکلای فارس و کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه «کانون وکلای دادگستری نهادی مردمی، مستقل و خودگردان است که به حاکمیت دولت وابسته نیست و غنی از سرمایه معنوی است»، گفت: خدماتی که کانون وکلای دادگستری به مردم و دولت ارائه می دهند به دلیل رسانهای نشدن مغفول میماند.
وی افزود: نهاد وکالت داعیه استقلال دارد و حذف ظرفیت را یک ضایعه می داند. این انحصار گری است؟ اینکه وکلای دادگستری با آیین نامه خلاف قانون که در هیچ مرجعی قابل ابطال نیست مخالف است انحصارگری است؟ مخالفت با تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری انحصار زدایی است، نه انحصار گری.
«پارسا» خاطرنشان کرد: مرکز مشاوران قوه قضائیه یک نهاد موازی و یک پیوند ناموزون است. کانون وکلای دادگستری به وجود نهاد موازی اعتراض دارد زیرا پیش بینی میکنند این موضوع استقلال کانون وکلا را به چالش کشیده و تنها نهاد مدنی و قدیمی کشور در عرصه وکالت را به نابودی خواهد کشید.
«نجیبی» معاون قضایی دادگستری کل استان فارس نیز در ادامه گفت: در قانون اساسی یکی از وظایف قوه قضائیه احیا حقوق عامه است و این مهم فقط با تصمیمات قضایی میسور نیست و به زعم من مجموعه وکلای محترم از ارکان اصلی احیا حقوق عامه هستند در این راه ما نقطه مقابل وکلا نیستیم بلکه همکار شما هستیم.
«بهرام پارسایی» نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دغدغه مسئولان نهاد وکالت بر نگرانی ما افزود.
وی افزود: مدتهاست به وکلا اتهام میزنند پیاده نظام دشمن هستند. کدام یک از آقایانی که به وکلا برچسب میزنند گامی در راه استقلال کشور برداشتند؟ متاسفانه عدهای تریبون امن دارند و به همه میتازند و به کسی پاسخگو نیستند.
«پارسایی» اضافه کرد: متأسفانه افراد اتهام زننده به کانون وکلا گاهی با دشمنان ملت هم صدا هستند و گاهی جلوتر از آن هستند.
وی با بیان اینکه «من به پاک دست بودن کانون وکلای دادگستری اعتقاد دارم اما صداوسیما مدتی است در جهت تخریب این نهاد برآمده است» عنوان کرد: مردم فریبان میخواهند به بهانه ایجاد شغل، استقلال کانون وکلا دادگستری را زیرسوال ببرند، به بهانه اشتغال وکالت را زیر سوال ببرند و این خطرناک است. امیدواریم دوستان قوه قضائیه استقلال قوه قضائیه را به رسمیت بشناسند و اجازه ندهند موازی کاری ادامه یابد.
«مسعود رضایی» دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: استقلال کانون به معنی خروج کانون وکلا از حاکمیت نیست.
وی افزود: استقلال وکیل ضرری برای قوه قضائیه ندارد و نتیجه اش می شود رضایت مردم که اعتماد به نظام و ساختار بالا میرود.
در خاتمه این همایش، بیانیه پایانی به شرح تصویر قرائت شد؛
در حاشیه/
• با برگزاری انتخابات، دکتر «مرتضی شهبازی نیا» به سمت ریاست اسکودا انتخاب شد.
• با برگزاری انتخابات نواب رئیس و بازرسان، علی پزشکی به عنوان نایب رئیس اول، ابراهیم کیانی نایب رئیس دوم، امیرحسین سجادیه بازرس اصلی و حسین حجتی بازرس علی البدل انتخاب شدند.
«روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گلستان»