مقاله | 18 دسامبر، 2015

اقسام طرق اعتراض به آرا صادره از محاکم و آثار آن
*سحرناز حیدری ابندانسری ، مهسا دروی
*وکلای پایه یک دادگستری-کارشناسان ارشد حقوق خصوصی

سحرناز حیدری آبندانسری

سحرناز حیدری آبندانسری

مهسا دروی

مهسا دروی

دستگاه قضایی با رعایت قوانین نهایت تلاش خود را می نماید تا حقوق افراد را احقاق نماید و بر مبنای عدالت حکم دهد. حال در برخی موارد ممکن است بنا به دلایل و وجود شرایطی حق افرادی در معرض خطر قرار گیرد. در نتیجه قانون راه هایی را برای این افراد در نظر گرفته است تا از این طریق به حق خویش دست یابند. این طریق اعتراض در دو دسته ی عادی و فوق العاده جای می گیرند. طرق عادی طرقی است که راه استفاده از آن برای افراد علی القاعده بدون تشریفات خاصی باز است. طرق عادی شامل دو دسته ی واخواهی و تجدید نظر خواهی است. واخواهی شکایت محکوم علیه غایب از رأی است و تجدیدنظر خواهی شکایت محکوم علیه از رأی صادره است . طرق عادی دارای آثار تعلیقی و انتقالی هستند . یعنی مجدداً با همه ی موارد موضوعی و حکمی مورد بررسی قرار می گیرند. هم چنین اجرای حکم صادره ی قبلی تا روشن شدن نتیجه ی واخواهی و تجدید نظر خواهی به تعویق می افتد.
در مقابل طرق فوق العاده شکایت از آراء وجود دارد که شامل فرجام ، اعاده ی دادرسی و اعتراض شخص ثالث است . اعتراض در طرق فوق العاده دارای شرایط و تشریفات خاصی است . علی الاصول طرق فوق العاده شکایت از رأی فاقد اثر انتقالی و تعلیقی می باشند و فقط همان جهات ذکر شده مورد بررسی قرار می گیرند. هم چنین اجرای حکم صادره را نیز به تعویق نمی اندازند . اما در شرایطی با اخذ تأمین مناسب از محکوم له ، حکم صادره اجرا می شود. گاهی نیز این تأمین از محکوم علیه گرفته می شود و اجرای حکم را به تعلیق می اندازد . همه ی این موارد دارای شرایط خاصی است که در متن بدان ها پرداخته ایم.

(متن کامل مقاله به صورت یک فایل پی دی اف در ادامه آمده است.

eteraz


  • حامد حاتمی کیا

    با سلام و عرض ادب
    به عنوان فردی از جامعه ی حقوقی، عاجزانه ،ملتماسانه خواهشمندم وقتی مقاله ای را در سایت درج میکنید صرفاً به نوشتن تعدادی منبع در پایین مقاله اکتفا نکنید که این همانا بدترین نوع سرقت ادبی است و تمامی مواردی که از منابع استفاده شده با جزییات وارد کنید. بیایید احترام به حقوق افراد را از خودمان شروع کنیم . اگر هم کمکی از بنده حقیر بر می آید در خدمتم.
    حامد حاتمی کیا

    • پیام سلیمانی

      منابع مقاله همان هاست که توسط نویسنده در انتهای مقاله درج شده است. سایت کانون دخالتی در تهیه مقاله یا تهیه فهرست منابع آن ندارد. سایت کانون با اعتماد به نویسندگان مقالات و همچنین تشکر از آنان که بعضاً از وکلای دادگستری هستند و آثار خود را برای انتشار در اختیار سایت قرار میدهند مقالات آنان را منتشر می کند.

  • محمدحسین

    سلام چه جوری میتونم این فایل رو به صورت ورد پیدا کنم؟؟؟ خیلی احتیاج دارم لطفا کمک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به کانون وکلای دادگستری گلستان می‌باشد.